Неотдавнашните учения на Китай в близост до Тайван са насочени

...
Неотдавнашните учения на Китай в близост до Тайван са насочени
Коментари Харесай

С военни учения Китай бори арогантността на сепаратистите в Тайван

Неотдавнашните учения на Китай наоколо до Тайван са ориентирани към битка с " арогантността " на сепаратистките сили . Това обявиха от китайското държавно управление, оповестява " Ройтерс ".

Изявлението идва, откакто Тайпе регистрира повишаване на военната интензивност през последните седмици и предизвести за провеждането на наземни учения, ориентирани към острова.

По-рано този месец Тайван, който Китай смята за своя стеритория, съобщи, че е, бомбардировачи и други самолети, както и военни кораби и китайския самолетоносач " Шандон ", опериращи наоколо до територията му.

Зачестилите военни дейности на Китай покачиха риска събитията да " излязат отвън надзор " и да доведат до инцидентен конфликт, предизвести министърът на защитата на острова предходната седмица.
 Китай подготвен да смаже независимостта на Тайван
Китай подготвен да смаже независимостта на Тайван

Пекин ще се опълчи на опити за външна интервенция

На въпрос по отношение на опасенията на Тайван за покачвания риск говорителката на Китайската работа по въпросите на Тайван Жу Фенлян отвърна, че Народната освободителна войска е провела " серия " от учения.

" Целта е да се борим уверено с арогантността на сепаратистките сили и с техните дейности за търсене на самостоятелност на Тайван ", акцентира тя.

" Провокацията с независимостта на Тайван продължава непрестанно и дейностите на Народната освободителна войска за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност са непрекъснати ", добави Жу. " Надявам се, че множеството от тайванските ни сънародници ясно ще разграничат вярното от неправилното, ще се опълчват уверено на независимостта на Тайван и ще работят с нас за поддържане на мира и стабилността в Тайванския пролив ".

Китайските въоръжени сили не са коментирали провежданите учения, защото министърът на защитата. По предварителни данни той е разследван за корупция.

Днес Министерството на защитата на Тайван заяви, че през предходните 24 часа е засякло 16 китайски самолета, навлезли в зоната за идентификация на противовъздушната защита на острова.
 Китай гледа към оръжията на Съединени американски щати за Тайван и се стяга за война
Китай гледа към оръжията на Съединени американски щати за Тайван и се стяга за война

Тайванският въпрос - алена линия в връзките сред Пекин и Вашингтон

12 от тях са пресекли междинната линия на Тайванския пролив, който служи като неофициална граница сред двете страни.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР