Неотдавнашните размирици в Русия оказаха незначително въздействие върху цените на

...
Неотдавнашните размирици в Русия оказаха незначително въздействие върху цените на
Коментари Харесай

Войната в Русия: Какво е въздействие върху пазарите, цените на златото и петрола?

Неотдавнашните безредици в Русия оказаха нищожно влияние върху цените на петрола и златото, като в следствие финансовите пазари не означиха обилни съмнения.

По време на геополитическа неустановеност сигурните активи като златото и щатския $ нормално нарастват, а по-рисковите – поевтиняват. Въпреки че имаше някои придвижвания в тази посока, те бяха лимитирани.

В оповестено в понеделник видео министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу посети войските, показвайки, че остава на поста си, до момента в който режимът се стреми да възвърне стабилността.

Нестабилността в Русия, съчетана с отслабването на властта на президента Владимир Путин, има капацитета да заплаши добива на нефт в една от най-големите страни производителки на нефт в света.

Възможно е търговците да чакат степента на последствията от протеста, който бе управителен от Евгений Пригожин, водач на частната военна компания, известна като “ “.

Въстанието беше прекъснато след договаряния с посредничеството на Беларус.

Крис Търнър, пълководец в ING, разяснява, че сдържаната реакция на пазара евентуално се дължи на неналичието на изясненост по отношение на последствията от това предизвикателство към властта на президента Путин.

Той също по този начин означи, че през миналата година пазарите към този момент са се сблъскали с по-силен $ и по-високи цени на силата заради съветската инвазия в Украйна.

Отделно от това в понеделник Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) предвижда, че международното търсене на нефт ще продължи да нараства през идващите две десетилетия. Тя съобщи, че до 2045 година се чака общото търсене на сила да се усили с 23%.

Цената на златото означи растеж от към 0.5%, достигайки $1935.50 за тройунция. Индексът Nikkei в Япония затвори с 0.3% по-ниско, а акциите в Хонконг означиха спад от към 0.5%.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен означи, че протестът е разкрил обилни недостатъци във властта на Путин.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР