Неотдавнашни слухове в началото на март подсказаха, че катарският суверенен

...
Неотдавнашни слухове в началото на март подсказаха, че катарският суверенен
Коментари Харесай

Истина ли е, че Катар иска да купи Биткойн?

Неотдавнашни клюки при започване на март подсказаха, че катарският върховен капиталов фонд Qatar Investment Authority (QIA) може да изследва опцията за вложение в пазара на Биткойн (BTC).

Спекулациите породиха , когато се появиха известия за кацане на един от частните самолети, принадлежащи на емира на Катар, на остров Мадейра за конференцията Bitcoin Atlantis.

Фади Абуалфа, шеф на отдел “ ” в Copper, обаче изрази подозрения по отношение на вероятността някой държавен капиталов фонд да избере Биткойн вместо обичайните активи като закрепен приход. Той посочи за какво държавните капиталови фондове може да предпочетат да влагат в BTC , а не в сигурността на петгодишните облигации, които оферират годишна безрискова възвръщаемост от 5-6%.

Що се отнася до спекулациите, свързани с евентуалната инвестиция на QIA в Биткойн, Абуалфа предложи страната да обмисли вместо това да употребява неизползваните си ресурси от природен газ за рандеман на Биткойн.

“ “, означи той.

Въпреки това Абуалфа уточни, че Биткойн може да бъде прелъстителен за страните, които се стремят да се дистанцират от доминираната от $ международна финансова система.

“ “, изясни той.

“Това в последна сметка би могло да проправи пътя, в дълготраен проект, за възобновление на паричния суверенитет – сфера, чийто образец сега е Биткойн ”, добави Абуалфа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР