Неотдавна Египет и Обединените арабски емирства (ОАЕ) отбелязаха важен етап

...
Неотдавна Египет и Обединените арабски емирства (ОАЕ) отбелязаха важен етап
Коментари Харесай

БРИКС: Историческа сделка за две държави от съюза

Неотдавна Египет и Обединените арабски емирства (ОАЕ) означиха значим стадий с подписването на революционно съглашение за градско развиване на стойност $35 милиарда.

По данни на Bloomberg Египет са се съгласили да влагат тази сума в развиването на Рас ел-Хекма, което я трансформира в най-голямата директна задгранична инвестиция в актуалната история на Египет.

Министър-председателят на Египет, Мостафа Мадбули, разгласи публично съглашението по време на конференция дружно с публични лица от Египет и ОАЕ. Тази договорка значи забележителна смяна в интернационалните партньорства, като Египет ще получи в началото $15 милиарда, последвани от спомагателни $20 милиарда през идващите два месеца.

Известният египетски бизнесмен Нагиб Савирис похвали договорката, като акцентира нейния капацитет да подтиква растежа на заетостта и да стабилизира стопанската система. Опозиционната партия на Египет обаче насочи рецензии, като се застъпи за по-голямо присъединяване на локалните вложители в развиването на Рас ел-Хекма.

По силата на това съглашение ОАЕ, член на алианса БРИКС, ще управляват създаването на Рас ел-Хекма, с цел да отговори на интернационалните стандарти. Този упорит градски план е на път да промени пейзажа и функционалността на Рас ел-Хекма през идващите години, като се възползва от опита на ОАЕ в региона на националната промяна.

Партньорството освен значи нова глава в двустранните връзки, само че и подсказва за евентуални промени в динамичността на международната търговия, изключително в случай че при бъдещи транзакции се употребяват локални валути, което може да оспори господстващото състояние на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР