Неофициален разговор съм имал по този въпрос. В момента проф.

...
Неофициален разговор съм имал по този въпрос. В момента проф.
Коментари Харесай

Мирослав Ненков сподели ще седне ли в стола на здравния министър

Неофициален диалог съм имал по този въпрос. В момента проф. Петров си е у дома в отпуск. Предстои да се гласоподава оставката му. С мен не е преговаряно публично за този пост. Това съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков в ефира на Българска национална телевизия.

Както БЛИЦ заяви пръв, във вторник министър председателят Бойко Борисов организира среща в кабинета си със зам. здравния министър.
Двамата са разговаряли на 4 очи повече от 30 минути. Много е евентуално точно доктор Ненков да наследи на поста подалия оставка военачалник Николай Петров.

Без да недооценявам наследника на министър Петров, само че той ще се нуждае от време за ориентировка, което ще забави някои процедури. Аз съм изправен пред мъчно решение, публично не ми е препоръчан постът, само че аз не съм подготвен с отговор към момента, разяснява той. Системата на опазването на здравето е един доста забавен обществен феномен.

Близо 4 милиарда се влагат годишно в нея и те не стигат. От началото на нашия мандат ние започнахме да затваряме бавно течовете. Персонално проф. Петров и неговият екип са икономисали милиони на нас, данъкоплатците. Според мен той не трябваше да подава оставка, това е персонално мое мнение, само че той е офицер, при него е въпрос на чест, разяснява доктор Ненков.

Болниците в Ловеч и Враца се развиват почти по един и същи метод. Когато парите са лимитирани, постоянно на някого нещо няма да му стигне. Въпросът е да се откри баланс в изхарчването на тези пари. Предвидили сме ограничения, които нека идващият екип да промени, за облекчение на разноски, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР