Необятното пътешествие на духа, което Античния театър в Пловдив сам

...
Необятното пътешествие на духа, което Античния театър в Пловдив сам
Коментари Харесай

Краси Аврамов поставя невиждан досега спектакъл в Античния театър

Необятното странствуване на духа, което Античния спектакъл в Пловдив самичък по себе си предлага, ще придобие още по-вълнуващо звучене, с помощта на всепризнатия гений на Краси Аврамов, който на 13 септември ще сложи в рамките на едно от най-емблематичните места у нас своя концерт-спектакъл " Български свят ".

Заедно с Човека глас, който има международна музикална кариера, на сцената ще излязат 120 актьори, с цел да изпълнят в различен прочит неговите песни, както и напълно новите му произведения - общо 18 композиции.

Ще вземат участие Пловдивска Филхармония с диригент Димитър Косев, балета на Държавен Музикален спектакъл, Хорът на Пловдивските момчета, реализатори от " Филип Кутев ", и посетители от Япония - тайко барабанисти Такуя.

Новината за събитието бързо се разнесе измежду меломаните и към този момент има над 500 продадени билета. " Помня твоето велико осъществяване, с което надпяваше гърма на картечници. В бял костюм, на фона на римските колони, опасали сцената - под нощното небе над Античния спектакъл. Пожелавам триумфът да се повтори! ", написа негова почитателка на страницата му във Фейсбук.

" Знам, че още приказват за концерта ми " Мълчаливи гласове ", който беше сниман и излъчен по Българска национална телевизия през 1998 година, по тази причина имам вяра, че 25 години по-късно хората от публиката ще дойдат някои с децата си, други - с внуците си. С този концерт, който ще бъде нещо нечувано и невиждано, желая да надградя себе си.

Вълнувам се - това ще бъде сбъдната фантазия ", споделя артистът, който е и режисьор, и продуцент на спектакъла.

Водещ ще бъде артистът Николай Сотиров, аранжиментите на песните са дело на Румен Бояджиев-младши и Добромир Кисьов. Бандата, която ще свири през специфичната вечер, обещаваща да се трансформира в едно в действителност незабравимо прекарване, ще бъде формирана от най-хубавите музиканти в страната, събрани и ръководени от пианиста Калин Жечев. Така да вземем за пример перкусиите ще оживеят в ръцете на Калин Вельов.

" България е един целия свят, който може да предложи доста на остатъка от планетата. Едно от най-големите му благосъстояния е музиката, съхранила нашата просвета и дух през вековете. В плана се включват редица интернационалните музиканти, които се сплотяват в изкуство, противопоставящо се на притеснителния облик, добит от човечеството през последните години, заставайки против експанзията, алчността и жестокостта ", споделя още Краси Аврамов.

С цел концертът, зад който застават " Майлс Продакшън " и Фондация " Продължи положителното ", да бъде в действителност незабравим, в него е съвсем несъмнено, че

присъединяване ще вземе и задгранична музикална звезда, чийто шлагер през предходната година хората по цялата планета запяха. Името му обаче към момента се пази в загадка.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР