Необяснимо явление е в центъра на напрегнатия и завладяващ роман

...
Необяснимо явление е в центъра на напрегнатия и завладяващ роман
Коментари Харесай

Джош Малерман плете нови тайни и загадки в „Червеното пиано“

Необяснимо събитие е в центъра на напрегнатия и вълнуващ разказ „ Червеното пиано “ (ИК „ Deja Book”) на Джош Малерман, който излиза на български език единствено няколко месеца след щатската си премиера.

Из дебрите на загадъчния континент Африка се носи тайнствен тон, който побърква хората и неразбираемо по какъв начин поврежда бойната техника. Правителството на Съединени американски щати провежда две задачи, които се провалят безславно, а завърналите се бойци описват неща, които не могат да бъдат признати съществено.

Командването взема решение да направи още един опит и изпраща там музикалната тайфа The Danes, до един някогашни военни, които имат за задача да разкрият произхода и природата на тази нова опасност. Mесеци по-късно в секретна болница една здравна сестра се грижи за пациент с необясними пострадвания – на практика всяка кост в тялото му е счупена, само че той чудодейно стартира да се оправя под въздействието на пробно лекуване. Пациентът е фронтменът на The Danes, а opганите на властта са подготвени на всичко, с цел да научат какво му се е случило и къде са останалите от експедицията. Спомените му постепенно се връщат и невероятната истина стартира да изплува... но времето изтича.

„ Червеното пиано “ е новото завладяващо литературно предложение от младата жанрова звезда Джош Малерман. Американецът нашумя преди няколко години с бестселъра „ Кутия за птици “, спечелил освен редица награди и читателски овации, само че и вниманието на гладната за екранизации кино промишленост. Освен публицист, Малерман е и рок музикант, който от години свири, пее и композира като водач на групата The High Strung. Опитът му на двата културни фронта мощно му е повлиял, а и оказал помощ при построяването на героите в „ Червеното пиано “ – може би първото му произведение, което втъкава директно ентусиазъм от личната му биография. He единствено фабулно, само че и стилово в историите му напълно намерено се долавя и креативният лъх на обичани негови сътрудници по перо, измежду които са Дийн Кунц, Робърт МакКамън и Стивън Кинг.

Малерман живее в щата Мичиган, където работи както върху идната си книга, по този начин и върху музикалната си кариера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР