Необичайно за 2 август, когато честваме Илинден по стар стил,

...
Необичайно за 2 август, когато честваме Илинден по стар стил,
Коментари Харесай

Бургас посрещна Илинден със спокойно море и зелен флаг

Необичайно за 2 август , когато честваме Илинден по остарял жанр , морето в Бургас посреща туристите със зелен байрак.

Поверието гласи, че през днешния ден морето се обръща и взема жертви. Спасителите обаче споделят, че през последните две години сезоните се трансформират и първото мъртво неспокойствие е още през юни. Появява се и през септември.

„ За разлика от преди обаче, когато мъртвото неспокойствие е продължавало 7-8 дни, в този момент на третия ден морето е към този момент „ тава ”, разяснява пред БГНЕС старши спасителят на бургаския плаж Петър Русев.

Концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров прикани туристите да бъдат деликатни без значение какъв цвят е предупредителният байрак.
 БГНЕС
„ Ще съветвам туристите още като отидат на плаж първо да беседват със спасителите , с цел да се осведомят какво е морето. Морето е един жив организъм и се трансформира доста динамично, по тази причина плажуващите би трябвало да бъдат деликатни. Спасителите не са техни врагове, а техни другари ”, съобщи Николай Димитров.

На неговия плаж всяка заран се прави инструктаж и подготовка на спасителите преди да стартира работния ден. Сега те се приготвят за националното съревнование на спасителите, което ще се организира през месец септември.

Недостигът на спасители  по морето тук е обезщетено със студенти . Самият концесионер е възобновил книжката си за избавител, с цел да оказва помощ, когато е нужно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР