Необичайно, но огромно признание получи Петър Стойчев в Канада. Плувецът

...
Необичайно, но огромно признание получи Петър Стойчев в Канада. Плувецът
Коментари Харесай

Канадците вече пият бира „Петър Стойчев“

Необичайно, само че голямо самопризнание получи Петър Стойчев в Канада. Плувецът ни в открити води се радва на известност в тази страна, само че надали очаквал сходен ход. Местна пивоварна пусна бира с етикет "Петър Стойчев ", която към този момент е шлагер на пазара. Новината е на BGSWIM, като уеб сайтът прецизира, че светлото питие е с 4,6 градуси. Бирата се продава главно на територията на Квебек – най-голямата по повърхност провинция в страната и население от близо 8 милиона души, само че се харчи и в супермаркетите в Монреал.

Бутилката сехарчи за 4,9 канадски $. Причината Петър Стойчев да се появи със личен етикет на бира е изключителната му известност в канадските спортни среди, капитализирана от пивоварната, чиято комерсиалната тактика е да пуска серии с известни персони. Световният и европейски първенец в открити води има общо 22 победи на маратоните в Робервал (11) и Магок (11). На шампионата на планетата в Монреал през 2005 година пък се окичи с бронз на 10 и 25 км. Записвал е и други триумфи в Канада.

Родопчанинът посочи пред BGswim.com, че е бил потърсен от производителя на бира и е дал единодушието си името му да се появи върху търговски артикул с единственото изискване част да бъдат подпомагани организационните комитети, на надпреварите, които доминираше и получи прозвището си "Краля на езерото ".

Интересното е, че това не е първият случай, в който името и обликът на четирикратния участник на олимпийски игри се употребява с комерсиална цел. За Стартовете на Световната купа в Аржентина преди 10 години някогашният длъжностен състезателен министър приветстваше клиентите на "Макдоналдс ", съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР