Необичайно добре запазен скелет на динозавър, който датира от късния

...
Необичайно добре запазен скелет на динозавър, който датира от късния
Коментари Харесай

Скелетът на динозавъра Бари излиза на търг в Париж

Необичайно добре непокътнат скелет на динозавър, който датира от късния юрски интервал преди към 150 милиона години, ще бъде пуснат на търг в Париж в средата на октомври , оповестява " Ройтерс ".  Става дума за камптозавър прочут като " Бари ". Той е открит през 90-те години на предишния век в американския щат Уайоминг. Първоначално е възобновен през 2000 година от палеонтолога Бари Джеймс, от който получи името си.

Италианската лаборатория Zoic, която закупи Бари предходната година, е направила спомагателни реставрационни работи по скелета. Той е висок 2,10 метра и дълъг 5 метра.  " Това е извънредно добре непокътнат образец, който е много необичаен ", разяснява Александър Гикело от парижката аукционна къща Hotel Drouot, където ще се организира продажбата. По думите му черепът е приключен на 90%, а скелетът е приключен на 80%.

на изкуството остават необичайност. Според Гикело те са не повече от две продажби годишно в международен мащаб. Очаква се скелетът да се продаде за към 1,28 милиона $.
 В Аржентина откриха вкаменелости на голям динозавър
В Аржентина откриха вкаменелости на голям динозавър

Той е един от нй-големите, откривани досега
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР