Необходимостта от е безспорна и с все по-належаща. Преди година

...
Необходимостта от е безспорна и с все по-належаща. Преди година
Коментари Харесай

Идеята за нова детска болница е забравена от политиците, но не и от родителите

Необходимостта от е безспорна и с все по-належаща. Преди година някогашният министър председател разгласи, че е решено остарялата постройка, за която се планираше да бъде детска болница, да бъде съборена. Месец по-рано жители желаеха и оставката на някогашния министър на опазването на здравето.
На 26 април 2020 година , с подписите на над 17 000 жители беше импортирана в Министерския съвет  заради започващият градеж на Националната детска болница. От контракта, подписан тогава с " Главболгарстрой ", се планираше скеле на 40 години в двора на Александровска болница, с изказвания за изчезнали основни детайли за модерна детска болница, да бъде достроено. За градежа трябваше да отидат 100 млн. лева
Въпреки публичният напън това да не се случва и макар дългите договаряния с министерството и неговите специалисти, на 2 април  - по време на изключителното състояние, без предварителни анонси и диспути. Още тогава специалисти и архитекти се оповестиха против осъществяване на плана. В  до всички политически представители, жители приканиха " спрете публичната поръчка за преобразяване на зарязан остарял градеж в национална детска болница ". 
На 25 май Кирил Ананиев заприказва за , само че не се ангажира с цена и добави, че ще има цялостна бистрота за .
На 14 септември 2020 година наследникът на Кирил Ананиев съобщи, че остарялата постройка в карето на Медицинска академия, чиято структура се предвиждаше да бъде реконструирана за потребностите на детска болница, ще бъде разрушена, а на нейно място ще бъде построена напълно нова Национална многопрофилна детска болница. Това ще стане в границите на подписания контракт с Консорциум ДЗЗД „ Детско здраве “, без да бъдат променяни периодите и бюджета, заложени в контракта, изясни още той.
 Детски ревмотолог с апел към страната: Направете Национална детска болница, хиляди имат потребност! Детски ревмотолог с апел към страната: Направете Национална детска болница, хиляди имат потребност!
 Детският ревмотолог Таня Андреева прикани за неотложно пускане по построяването на Национална детска болница. Тя описа, че до...
Тогава от Национална мрежа за децата добави, че " това, което сподели министърът, беше доказано и от страна на премиера Борисов, а детската болница е единствено една част от това, за което ние настояваме - да има цялостна идея за развиването на детското опазване на здравето " и изрази опасения, че може да се окаже най-после, че ще имаме детска болница, само че няма да имаме лекари и медицински експерти, които да лекуват децата вътре. " В този смисъл се договорихме с министъра - НМД и Национална гражданска самодейност - за същинска детска болница да отидем на среща при него и да сложим тези въпроси. "
На 22 февруари 2021 година обаче стана ясно, че на национална детска болница не е бил замразен. 
Към днешна дата действителността демонстрира, че няма желание за срутване на остарялата постройка, към момента няма и позволение за градеж, напомнят от  От гражданската самодейност обобщават, че " виновните фактори “ най-сетне са стигнали до извода, че изоставеният градеж е противозаконен и са нужни тежки и дълги административни процедури, с цел да може да бъде приключен. Установили са, че 9 от общо 12-те етажа не дават отговор на условията и се постанова да бъдат разрушени и построени отначало, само че върху съвсем 40-годишните остарели основи. Усъмнили са се в платената към този момент градивна експертиза на градежа, по тази причина са упълномощили нова оценка на положението му (една година по-късно тя още не е готова). Все отново желанието на страната е да се приключи остарелия скелет, даже и откакто се постанова да унищожи 75% от него. "
" За същинска детска болница " към този момент е събрала над 26 000 подписа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР