Необходимостта да се самоизолираме заради разпространението на COVID-19 или по-скоро

...
Необходимостта да се самоизолираме заради разпространението на COVID-19 или по-скоро
Коментари Харесай

Ако ни е скучно вкъщи: 9 световни музея, които предлагат виртуална разходка

Необходимостта да се самоизолираме поради разпространяването на COVID-19 или по-скоро поради неговото ограничение, води до редица „ разстройства “ във всекидневието ни

Строгите ограничения, които бяха признати у нас, в това число и в няколко други европейски страни, доведоха до затварянето на всички места, на които хората социализират и се забавляват. Бяха затворени нощните заведения, фитнес зали, театри, търговски центрове, кина, музеи и други.
Сестрата на Матю Бродерик е на път да се възвърне изцяло от ковид Матю Бродерик показа, че сестра му върви към цялостно възобновяване, откакто беше диагностицирана с COVID-19
За да оказват помощ на хората да не помнят за домашната карантина, няколко международни музея оферират виртуални разходки. Така се дава опцията да обогатим своята просвета без даже да ставаме от дивана.

Ето и кои са най-известните места, които може да разгледате онлайн:

Британският музей, Лондон

В сърцето на британската столица се намира Британският музей, събрал безчет артефакти и експонати още от зората на човешката цивилизация. От Месопотамия през Древен Египет до близкото минало, искащите могат да прегледат музея онлайн.

Музеят Гугенхайм в Ню Йорк

„ Google Стрийт Вю “ разрешава на виртуалните гости да видят известното спираловидно стълбище на музея „ Гугенхайм “ в Ню Йорк. В постройката има творби на изкуството от импресионизма, постимпресионизма, модерната и модерна столетия.

COVID-19 и тоалетната хартия: 10 реакции на онлайн консуматори След оповестените строги ограничения у нас, един от най-често купуваните артикули в магазините бяха пакетите с тоалетните ролки
Националната изложба, Вашингтон

Известният музей в американската столица предлага две онлайн разходки – американска мода от 1740 година до 1985 година, както и облекла от времената на колонизацията и революцията. Втората е обвързвана с сбирка от творби на холандския художник - Йоханес Вермер.

Музеят „ Орсе “, Париж

Разположен на левия бряг на река Сена в някогашна железопътна гара, в галерията са изложени десетки творби на френски художници, живели сред 1848 година и 1914 година В „ Орсе “ могат да бъдат открити картини на Моне, Сезан и Гоген.

Национален музей на модерното и модерно изкуство, Сеул

Един от най-популярните музеи в Южна Корея може да бъде прегледан от всяка точка на света. Виртуален тур на „ Google “ придвижва посетителите през шест етажа модерно изкуство от страната и света.

Николай Маджаров-Файчето: Излизам от зоната си на комфорт в MasterChef България Според Николай всичко ново в кулинарията е добре забравеното остаряло, само че в този момент е окичено с „ маркетингова табелка “
Музеят „ Пергамон “, Берлин

„ Пергамон “ е един от най-големите музеи в Германия. Дори да не можем да бъдем физически там, музеят предлага онлайн обиколка. Посетителите могат да видят скъпи артефакти като „ Пергамският олтар “, датиращ от 180-160 година пр.н.е и „ Портата на Ищар “ – знак на Вавилон.

„ Райксмузеум “, Амстердам

Онлайн туристите могат да се насладят на впечатляващите творби на изкуството в известния музей в нидерландската столица Амстердам. В него могат да бъдат открити картини на Рембран, Вермер и други.

Галерията „ Уфици “, Флоренция

„ Уфици “ е дом на десетки творби, принадлежали на една от най-богатите италиански семейства – Медичите. Сградата е по дизайн на Джорджо Вазари от 1560 година особено за Козимо I.

Музеят на Винсент ван Гог, Амстердам

Всеки почитател на гениалния художник може да види от близко неговите творби с помощта на виртуалната обиколка. В сбирката са включени над 200 картини, 500 рисунки и над 750 писма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР