Необходимо е запазване на единството по налаганите срещу Русия ограничителни

...
Необходимо е запазване на единството по налаганите срещу Русия ограничителни
Коментари Харесай

Искаме ЕС да зачита енергийните ни нужди при санкции срещу Русия

Необходимо е опазване на единството по налаганите против Русия ограничаващи ограничения, като се регистрират сензитивните въпроси за страните членки на Европейски Съюз, в това число в областта на нуклеарната енергетика.

Това съобщи в зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова, оповестиха от МвнР. Тя взе участие в Съвет „ Външни работи “ в Люксембург.

(България е измежду страните, които са срещу нуклеарните наказания против Русия – б.р.)

Днес обаче не бе обсъждан 11-ият санкционен пакет против Русия.

Велислава Петрова прикани и за приемане на общ метод в границите на Европейски Съюз за превъзмогване на негативните последствия, а някои страни (сред тях е и България – б.р.) по отношение на износа на аграрни артикули от Украйна.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел разкритикува препоръчаните от Китай и Бразилия мирни проекти за разрешаването на спора в Украйна.

„ Русия не желае да спре нахлуването. Украйна би трябвало да продължи да се пази. Това е точното пояснение на ставащото там. Искам да напомня ужасяващата обстановка на всички, които приканват в този момент за мир. Аз също приканвам за мир. Но къде бяха тези апели, когато Русия струпваше войски по границите? “, попита той.

Всички желаят мир, преди всичко и най-вече - украинците. Но той би трябвало да бъде обективен мир. А до тогава Европейски Съюз ще поддържа украинската защита, безапелационен бе Борел.

„ Напоследък се появиха някои хрумвания във връзка с мира от Китай, както и от Бразилия. За надеждни и почтени мирни старания би трябвало да приказваш с Киев и да отидеш там, да видиш експанзията през техните очи, пред очите на тези, които са бомбардирани. Трябва да бъдеш доста наясно с това, което се случва. Има агресор, нарушил хартата на Организация на обединените нации и нахлул в друга страна. И има жертва на тази експанзия. Не можем да приемем този тип благосклонен метод, като споделяме: „ Ооо, нито единият, нито другият желаят да спрат. “ О, не, не можете да слагате един до различен нападателя и нападнатия. И по тази причина поддържаме Украйна, в това число с танкове, Противовъздушна отбрана и даже с бойни самолети “, заключи посланик номер 1 на Европа.

Днес външните министри от страните членки са обсъждали настояването на Украйна за доставки на муниции.

Все още има несъгласия измежду обособените страни по въпроса на общите поръчки на муниции. Работата обаче продължава, защото не се чака завършване на правните документи.  И след завършването им се чака планът в границите на Европейската организация по защита (ЕАО) да бъде прибавен. (България не взе участие в него – б.р.)

Европейски Съюз продължава с натиска върху Русия посредством глобите и механизма за отговорност, добави Жозеп Борел. Брюксел деликатно следи съмнителни търговски потоци от трети страни, с цел да засече вероятни заобикаляния на ограничаващите ограничения против Москва.

Сред тематиките на съвещанието бяха и връзките сред Европейски Съюз и Китай. Борел разгласи, че има добра вест от Пекин. И тя е, че Китай се е разграничил от думите на посланика си в Париж, сложил под подозрение суверенитета на някогашните руски републики. Това изявление разгневи балтийските страни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР