Необходимо е да си правилно и редовно - никой не

...
Необходимо е да си правилно и редовно - никой не
Коментари Харесай

НИКОГА не мийте зъбите си след хранене

Необходимо е да си вярно и постоянно - никой не спори с това изказване. Споровете пораждат по въпроса по кое време е належащо да ги почистите. Смята се, че зъбите би трябвало да се мият незабавно след хранене - това ще ви отърве от останалите хранителни частици, ще освежи дъха ви и ще предотврати развиването на кариес.
Като цяло логиката е вярна, само че се оказва, че този навикът не е доста добър, тъй като носи на зъби повече щета, в сравнение с изгода. Много специалисти разкриха за какво това е по този начин.
 5 неточности, които позволяваме при миенето на зъби 5 неточности, които позволяваме при миенето на зъби
Някои хора мият зъбите си единствено по един път дневно, а други - след всяко хранене. Но оказва, че доста от нас го вършат по безусловно неверен...
Учените от Американската академия по обща стоматология стигнаха до ненадейно умозаключение - зъбите не би трябвало да се мият в идващите 10-20 минути след хранене, тъй като това носи забележителна щета.
Говрад Хамбъл, президент на Академията, означи, че този табиет дава на киселината, която се намира в множеството храни, да проникне в емайла. Четката леко поврежда повърхността на емайла и в действителност „ избутва ” киселината вътре в зъба. Това усилва риска от разрушение на дентина заради нездравословното влияние на киселината. В същото време казусът може да остане изцяло незабележим.

Според специалисти, изключително се повреждат, в случай че се почистват незабавно след яденето на такива храни като ябълки, портокали или разнообразни газирани питиета. Те доста усилват чувствителността на зъбния гланц, а триенето с твърди четки може да докара до съществени увреждания, въпреки и не незабавно забележими. Редовното миене на зъбите незабавно след хранене може да унищожи емайла, тъй че специалистите поучават да извършите това или преди хранене, или да изчакате най-малко половин час откакто сте яли нещо, до момента в който киселинният баланс в устната празнина се възстановява.
 Откриха непредвидена щета от постоянната консумация на яйца Откриха непредвидена щета от постоянната консумация на яйца
Учени от Китай, Австралия и Катар откриха непредвидена щета от постоянната консумация на яйца. Резултатите от научната работа са разгласява...
Подобен проблем може да преследва тези, които заменят четката за зъби с дъвка. Дъвченето също „ избутва ” киселината в зъбния гланц, а в някои случаи може да го направи по-ефективно от четката. Така че дъвката също си заслужава да се отсрочи, изключително откакто самата тя към момента е източник на проблеми.
Експертите поучават да не се въздържате да си миете зъбите след хранене, даже в случай че в действителност желаете да освежите дъха си. По-добре е да употребявате специфични освежаващи течности, или просто да изплакнете устата си с вода.
Препоръчително е да си заран, незабавно след пробуждане, а вечер - тъкмо преди лягане. Правилната грижа за устната празнина изцяло отстрани неприятния мирис, тъй че след хранене няма да е належащо да почиствате зъбите си.
източник:
 Лечебен и апетитен сандвич възвръща черния дроб незабавно Лечебен и апетитен сандвич възвръща черния дроб незабавно
Функциятa нa чeрния дрoб e изключитeлнo вaжнa, така кaтo e нeщo кaтo ocнoвeн филтър нa oргaнизмa. Мръcният въздух, cинтeтичнaтa хрaнa,...


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР