Необходимо е да намерим начин да разговаряме с Газпром и

...
Необходимо е да намерим начин да разговаряме с Газпром и
Коментари Харесай

Възраждане откриха как да влезем под кожата на Газпром

„ Необходимо е да намерим метод да беседваме с „ Газпром ” и съветската страна, и да се опитаме да се договорим за преференциални цени. С аргумента, че преди всичко сме част от един геополитически конфликт, от който всички виждаме, че губим. Това, което може да се направи, е да свалим глобите по отношение на Русия, като самостоятелна страна, и да използваме това в договарянията с „ Газпром ” и да желаяме, за сметка на това, преференциални цени ”. Схемата обясни в изявление за НоваНюз претендентът за народен представител от партия „ Възраждане ” Деян Николов.

Според него България би трябвало да резервира цялостен неутралитет, тъй като страната ни няма никакъв интерес да постанова наказания. 

На въпрос, по какъв начин вижда позицията за неутралитет, в случай, че България е член на Европейски Съюз и на НАТО, Николов отговори: „ Това, че си член на избрана организация не значи, че наложително би трябвало да се съобразяваш с  всяко едно решение, което се взима там. Можем да бъдем неутрални, тъй като сме самостоятелна страна най-малко на хартия. Другото решение е да продължим да търсим различни източници на снабдители, което виждаме, че е извънредно мъчно или цената, която би трябвало да платим, е непостижима за нас и за българския бизнес ”.

От " Възраждане " считат, че шистовият газ не е вид, а във връзка с втечнения смятат, че да докарваш газ от другия завършек на планетата не е стопански преференциално.

По мотив минималната работна заплата и минималната пенсия в България Николов съобщи: „ Минималната работна заплата би трябвало да бъде най-малко 3000 лева Това не значи, че можем да го създадем от на следващия ден, само че това би трябвало да бъде нашата цел. Минималната пенсия би трябвало да е най-малко 1000 лева, с цел да имат нашите пенсионери почтени старини и живот. ”

По отношение на Данък добавена стойност от Възраждане считат, че за питателните артикули от първа нужда и за медикаментите, данъкът би трябвало да отпадне.

Валутният ръб би трябвало да остане съгласно партията. " Възраждане " считат, че той работи като избавителен пояс.

„ От една страна, да, лимитира стопанската система ни, въпреки това не разрешава на държавното управление да има огромен недостиг в бюджета, не разрешава на Българска народна банка да печата безсистемно пари ”, разяснява още Деян Николов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР