Необходимо е българските граждани стриктно да се придържат към инструкциите

...
Необходимо е българските граждани стриктно да се придържат към инструкциите
Коментари Харесай

МВнР публикува инструкции за българите в Израел

Необходимо е българските жители прецизно да се придържат към инструкциите на израелските управляващи, които се актуализират непрестанно и регистрират спецификите на обособените райони в страната. Това подсетиха от Министерството на външните работи по отношение на настоящата обстановка в Израел.

Посолството на България в Израел показва, че българите, които желаят да се приберат у нас имат няколко благоприятни условия за пътешестване от Израел.

Една от тях е посредством самолетните компании, продължаващи да извършват полети от интернационално летище Бен Гурион - директни и с прехвърляне.

Сънародниците ни могат да се приберат и посредством потребление на ГКПП-Аленби с Йордания, докъдето е целесъобразно да се пътува без да се минава през палестинските територии, и постоянни директни полети от интернационално летище " Кралица Алиа " в Аман.

Третата опция за пътешестване е посредством потребление на морска връзка от пристанище Хайфа.

Тези благоприятни условия обаче не се провеждат и координират от посолството на България, прецизират от МвнР.

Предвид обстановката, Консулска работа към българското посолство в Тел Авив прекратява работа по регулярни въпроси като документи за придобиване на поданство и нотариални услуги, като се изключи такива от незабавен порядък. Консулска работа остава разполагаем на жителите по въпроси, като актуалната обстановка, издаване на краткотрайни паспорти и др.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР