Необходими са общи усилия на демократичната общност за противодействие на

...
Необходими са общи усилия на демократичната общност за противодействие на
Коментари Харесай

Гешев: Необходими са общи усилия за противодействие на заплахите от кибертероризъм

Необходими са общи старания на демократичната общественост за противопоставяне на заканите от кибертероризъм, съобщи основният прокурор Иван Гешев при визитата си в Министерството на външните работи (МВнР) на Държавата Израел. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. В делегацията на основния прокурор вземат участие завеждащият отдел „ Международен “ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена работа Ясен Тодоров.
Прочетете още
Началникът на Бюрото по европейски въпроси Талия Фрешър, началникът на Бюрото по еврейски връзки и международни религии Шули Давидович и Еуал Наор, шеф на отдел „ Югоизточна Европа “ в Министерство на външните работи, подчертаха, че Израел прави оценка високо положените от българската прокуратура и от основния прокурор Иван Гешев старания за недопускане протичане на антисемитска демонстрация като така наречен Луковмарш, която се преглежда като платформа, сплотяваща хора от Европа, изповядващи неонацистки хрумвания.

В рамките на срещата бяха разисквани още провокациите пред демократичния свят във връзка със зачестилите прояви на език на омразата. Според Гешев на национално равнище към момента съществуват празноти в българското законодателство, които следва да уточняват белезите на закононарушенията от ненавист, както и неналичието на ефикасни способи за докладване на деянията на антисемитизъм в обществените медии и интернет пространството като цяло. 

Талия Фрешър акцентира, че еврейската общественост в света е обезпокоена от покачвания интензитет на антисемитизъм в част от европейските страни и изключително на новите му форми, произлизащи от напредъка на технологиите и дигитализирането на публичния живот.

Признание за активността на прокуратурата по попречване на „ Луковмарш “ бe изказано и от Густи Браверман, член на Борда на шефовете и шеф на отдела за диаспората на Световната ционистка организация. Главният прокурор бе безапелационен, че и отсега нататък прокуратурата на България ще продължи да поставя старания по предварителна защита на антисемитизма и недопускане налагането на антидемократични настроения измежду обществото.

В рамките на работното посещаване в Израел водената от Иван Гешев делегация организира среща с Робърт Сингер, ръководител на Центъра за израелско въздействие, и представители на юридическата общественост, както и с представители на българската общественост в Израел.

На 10 март основният прокурор Иван Гешев имаше работна среща с Робърт Сингер. Срещата сред двамата се състоя в подтекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор подчертава върху приноса на българските адвокати за този акт. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР