Необходими са навременни и адекватни действия, за да се предотвратят

...
Необходими са навременни и адекватни действия, за да се предотвратят
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Турция планира до 2053 година да сведе до нула вредните емисии в атмосферата

" Необходими са навременни и съответни дейности, с цел да се предотвратят екологичните проблеми, защото природата страда от минусите на индустриализацията и софтуерното развиване ", това сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган в послание пред участниците на екологичен конгрес в Истанбул, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако не бъдат подхванати навременни и съответни дейности, екологичните бедствия, замърсяването на въздуха, сигурността на водата и храните и загубата на биоразнообразие ще доближат необратими равнища “, сподели още президентът в Истанбул.

" Несъмнено, както при всеки различен въпрос, от решаващо значение е страните, които предизвикват повече вреди на околната среда, да поемат по-голяма отговорност и да допринесат повече за битката “, добави Ердоган.

Турският водач съобщи, че страната му  постоянно е считала битката с изменението на климата и екологичните проблеми за една от главните си грижи и през последните две десетилетия е подхванала стъпки за отбрана на природата и околната среда и за битка с изменението на климата.

" Вярваме, че опазването на околната среда, която е споделена витална зона на всички хора, не е услуга, а отговорност ", сподели Ердоган, определяйки  битката с климатичните и екологичните проблеми като един от главните цели на Анкара.

" По отношение на потреблението на възобновима сила Турция неотдавна се изкачи до 5-то място в Европа и 12-то място в света. Постигнахме това, като увеличихме каузи на възобновимата сила до 55% от общата ни сила “, добави той.

Турция също по този начин усили залесените си площи до 23 милиона хектара, трансформирайки се в страната в Европа, която разшири най-вече своята горска повърхност, сподели още водачът на Турция.

" Нашите старания да създадем 81 милиона квадратни метра национални градини в 81 провинции не престават с неотслабваща мощ. Докато проектирахме първия турски електрически автомобил TOGG, ние изцяло осъзнавахме нашите екологични отговорности “, уточни той.

Ердоган добави, че утвърждението на Парижкото съглашение за климата през 2021 година е дало забележителен подтик на битката на Турция против изменението на климата.

" Ще продължим да подхващаме всички нужни стъпки, с цел да реализираме нашата последна цел за нулеви чисти излъчвания до 2053 година “, посочи той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР