Необходими продукти: бисквити - 200 г пълномаслено мляко - 500

...
Необходими продукти: бисквити - 200 г пълномаслено мляко - 500
Коментари Харесай

Пробвайте тази рецепта за италианска бисквитена торта, уникална е

Необходими артикули:

бисквити - 200 г

пълномаслено мляко - 500 мл

сметана - 150 мл прясна

жълтъци - 4 бр.

захар - 150 г

царевично нишесте - 40 г

лимонова кора - от 1 лимон

орехи - 40 г натрошени (за декорация)

прясно мляко - 150 мл за потапяне на бисквитките

кафе еспресо - 50 мл

Начин на подготвяне:

Представям ви обичайната италианска бисквитена торта с крем Шантили. Невероятно вкусна, безусловно си пригответе, това прелъщение от италианската кухня!

Първо си подготвяме крем Шантили:

За да извършите рецептата за крема Шантили, първо сложете млякото, лимоновата кора и ванилията в тенджерата да стопли без да завира.

В обособен съд смесете жълтъците, захарта, царевичното нишесте. Добавете черпак от горещото (не врящо) мляко, което сте загрели авансово и разбъркайте с ръчна бъркалка.

Сега сложете яйчената примес в бездънен тиган на котлона и разбъркайте, до момента в който кремът придобие вярната консистенция и плътност.

Полученият крем за торта се трансферира в съд и се покрива със стреч фолио, като се прилепва към крема по нормалният метод.

Следва да разбийте прясната сметана до твърди връхчета. Препоръчвам да разбиете сметаната, когато е доста студена и купата, в която ще разбивате студената сметаната също да е студена. Започнете да разбивате с миксера на ниска скорост и последователно увеличете скоростта, до момента в който сметаната се сгъсти.

Когато кремът е изцяло леден, прибавете сметаната и разбъркайте деликатно. Добавяйте от сметаната на два-три пъти и разбъркайте в крема с ръчна бъркалка.

Сглобяване на ефектната бисквитена торта:

Изсипете малко крем на дъното на тавата и по-късно наредете пласт бисквити, които авансово сте натопили във прясно мляко (150 мл и кафе еспресо 50 мл ) още веднъж крем и продължете, до момента в който всички съставки се изразходят, като завършите с крем (ако употребявате 25 x 15 см тава, ще получите 3 пласта бисквити и 4 пласта крем).

Поръсете готовата торта с орехови смлени ядки и декорирайте на усет. Покрийте формата със стреч фолио.

Поставете тортата без печене в ледник за най-малко 3 часа (ако го приготвите ден преди този момент, е още по-добре).

Насладете се!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР