Необходима е сериозна държавна политика и инвестиции в образованието на

...
Необходима е сериозна държавна политика и инвестиции в образованието на
Коментари Харесай

Николай Събев: Ще работим за възход на морската ни индустрия

Необходима е сериозна държавна политика и вложения в образованието на морските фрагменти. Това сподели министърът на превоза и известията Николай Събев на среща в Народното събрание с представители на морската промишленост.

Участниците в диалога показаха,,че се следи слаб интерес към избрани извънредно значими специалности в морския превоз ". Затова ще бъде употребен потенциалът на пенсионирани капитани и експерти, които могат да допринесат със своя опит и познания.

Всички присъстващи през днешния ден се стремим морската ни промишленост да е във напредък, съобщи Николай Събев. Тя може да носи огромна добавена стойност, по тази причина всичко, което вършим ще бъде в интерес на публичния интерес, добави министър Събев. Той увери, че в тази посока ще бъдат всички дейности на новия екип на министерството. Според него за първи път има добра симбиоза на представители на морския бизнес и изпълнителната власт.

Бъдещето на България при транспорта на пасажери и товари е на релси, само че това включва комплексното разглеждане на транспортната система без да вадим от това уравнение морската, речната промишленост и въздушната промишленост, в които има доста капацитет, съобщи Николай Събев по време на диалога.

Представителите на морския отрасъл показаха пред министъра проблематичните тематики за тях: вложения във висшето военноморско обучение, дефицита на претенденти в избрани специалности като корабни инженери и други. Бяха сложени въпросите за неналичието на добра довеждаща инфраструктура до пристанищата, мощната конкуренция от страна на прилежащите страни, слаба връзка със структурите от системата на Министерството на превоза и известията, повишение равнището на съдействие сред частните и държавни структури, преместването на ИАМА във Варна със акцент, че това не е добра концепция и така нататък

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР