Необезопасени шахти дебнат непредпазливите шофьори на Коматевско шосе в участъка

...
Необезопасени шахти дебнат непредпазливите шофьори на Коматевско шосе в участъка
Коментари Харесай

Какви капани ни дебнат на новото Коматевско шосе

Необезопасени шахти дебнат непредпазливите водачи на Коматевско шосе в сектора сред бул. " Александър Стамболийски " и входа в Коматево. Металните скари са повдигнати на няколко сантиметра над асфалта и по-опитните водачи се пробват да ги заобикалят, въпреки че булевардът е стеснен, а трафикът е претрупан.

Който не знае за клопките, рискува да си потроши колата. На други места шахтите са инсталирани по-ниско от настилката и колите пропадат в тях като в дупки. Асфалтът по ръбовете е почнал да се рони.

Миналата есен булевардът беше отворен за придвижване след митингите на коматевци. Ремонтът обаче не е приключен дефинитивно. Настилката е на биндер, което значи, че от горната страна би трябвало да бъде положен финален слой асфалт, обясниха през вчерашния ден от компанията реализатор " Щрабаг ".  Пътят ще се асфалтира напълно, откакто времето трайно се затопли. 

Част от тротоарите също са на трошляк, върху който стърчат металните скари на шахтите. В края на предходната седмица служащите започнаха да асфалтират пешеходните линии, само че поради дъжда стопираха. По контракт с община Пловдив строителите имат още много време до окончателното довеждане докрай на шосето. Ремонтът стартира през юли 2016 година, а срокът за приключването е 18 юли 2019 г. 

Маршрутът на градския превоз, който се движи по Коматевско шосе, още веднъж се трансформира от през днешния ден. Входът в квартала се затваря за ремонт чак до 20 май. По тази причина автобусите № 1, 20 и 27 ще завиват по ул. " Захаридово " /отбивката е на кръстовището наляво след стадиона/.

Оттам по ул. " Обнова " ще стигат до обръщалото в центъра на квартала. По същия път ще се движат към града. Целият трафик също се пренасочва по ул. " Захаридово " и " Лозарска ", която е изровена, дупките са големи и се пълнят с вода. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР