Нено Димов беше нарочен за изкупителна жертва. Това заяви вицепремиерът

...
Нено Димов беше нарочен за изкупителна жертва. Това заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Нено Димов беше нарочен за изкупителна жертва


Нено Димов беше умишлен за изкупителна жертва. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка на ареста на някогашния министър на околната среда и водите в "Лице в лице " по bTV.

Той добави, че около вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия, казусът с водната рецесия е преекспониран, а в медиите е изнесена погрешна информация.

По думите му водната рецесия не е от няколко месеца или години, а главният проблем е остарялата инфраструктура на водопреносната мрежа.

„ Загубите на вода в Перник са над 80%, в София бяха над 60%, такива са загубите при всяко едно ВиК в страната. Това не са проблеми основани от Нено Димов. Той беше умишлен за изкупителна жертва. Проблеми натрупвани с десетилетия, с ареста му няма да се решат “, добави вицепремиерът.

Каракачанов уточни, че Министерство на околната среда и водите не ръководи водопреносната мрежа в страната, тъй като поръчките за разпределяне на вода и поддръжката на язовирите са отговорност на ВиК-дружествата, а министърът единствено утвърждава направения график.

Той добави, че бент. „ Студена “ не е благосъстоятелност на екологичното министерство, а на Областната администрация.

„ През януари 2019 година в язовира има 2,9 млн. куб. м вода, което е особено за този сезон през последните 10 година През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят в язовира от снеготопенето, само че през 2019 година не постъпва вода, а той даже понижава “, разяснява Каракачанов и запита дали вода се отклонява или изпуска от водоема.

Министърът на защитата сподели, че е споделил на премиера Бойко Борисов тезата си, че Димов не е отговорен за обстановката в Перник. Той разяснява, че по време на Коалиционния съвет всички са подкрепили кандидатурата на Емил Димитров – Ревизоро.

„ Предложих го, тъй като е задоволително деятелен. Когато беше началник на Митниците започнаха най-големите акции. Сега би трябвало да се работи бързо и пламенно, той може да свърши доста потребна работа “, сподели Каракачанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР