Немски учени конструираха стряскащ паяк-робот с 8 крака, който може

...
Немски учени конструираха стряскащ паяк-робот с 8 крака, който може
Коментари Харесай

Германски учени конструираха ужасяващ паяк-робот

Немски учени конструираха стряскащ паяк-робот с 8 крайници, който може да се свие на топка и да ви преследва със забележителна скорост, написа в. "Дейли мейл ".

Разработката е дело на софтуерната компания "Фесто ", като инженерите се били въодушевили от същински паяк, който постоянно се среща в пустинята в Мароко. Името на машинката е Bionic WheelBot. Тя е с побиваща тръпки присъща паяшка походка, може да бяга и да се търкаля с впечатляваща скорост. Роботчето е тъкмо копие на типа Cebrennus rechenbergi. Този марокански паяк крачи като всички свои събратя, само че когато е заплашен, се свива на топка и се търкаля с стремглава скорост.

За да реализира същия резултат, роботчето свива шест от крачетата си, а с две от тях се изтласква, с цел да може свитото на топка негово тяло да се търкаля. От компанията "Фесто " прецизираха, че в този режим машинката развива два пъти по-голяма скорост. Тя елементарно може да ви догони, в случай че тръгнете да бягате от нея. Паякът-робот е екипиран с 15 дребни електромоторчета, инсталирани в ставите и тялото му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР