Немската компания Siemens AG, която има бизнес и у нас,

...
Немската компания Siemens AG, която има бизнес и у нас,
Коментари Харесай

Siemens е най-устойчивата компания в своята категория

Немската компания Siemens AG, която има бизнес и у нас, оглави класацията за най-устойчивите компании в своята категория на влиятелния показател за резистентност Dow Jones Sustainability World Index - DJSI. Това стана ясно след оповестението на резултатите от годишния отчет на Dow Jones World Indices.
Компанията получи най-високи оценки във всички три оценени посоки - стопанска система, околна среда и обществена ангажираност, в своята категория "Индустриални конгломерати ". В допълнение RobecoSam - капиталова компания с фокус върху устойчивостта, която прави оценка разнообразни аспекти от активността на едно сдружение и разгласява показателите за резистентност на Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices - DJSI), оцени високо дейностите на Siemens в области като риск и спешен мениджмънт, етичен бизнес, нововъведения, запазване на околната среда, човешки права и развиване на хората, привличане и задържане на гении.
"Устойчивостта е и ще продължи да бъде главен фактор за триумф както за компанията, по този начин и за нашите клиенти. Затова за нас водещата позиция в DJSI е извънредно самопризнание, за което принос имат доста сътрудници по целия свят ", разяснява Роланд Буш, основен софтуерен шеф и член на Управителния съвет на Siemens AG, отговарящ за устойчивото развиване.
The RobecoSam/Dow Jones Sustainability Indices са най-известните рейтинги за резистентност в света. В тях RobecoSam прави оценка повече от 4000 от най-големите световни и обществено листвани компании от 60 промишлености.
Siemens е включена в международния Индекс за резистентност на Dow Jones за деветнайсти следващ път. Компанията е част и от DJSI Europe Index, сплотяващ водещите в региона на устойчивостта компании в Европа. По този метод немският софтуерен водач затвърждава позицията си на една от най-устойчивите компании в международен мащаб. През 2017 година Siemens бе класирана на второ място в своята категория.

Siemens AG(с централи в Берлин и Мюнхен) е световен софтуерен водач, чието име е знак на софтуерно съвършенство, нововъведение, качество, надеждност и световно наличие в продължение на повече от 170 години. Компанията развива активност в над 200 страни, най-вече в областта на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите международни снабдители на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ снабдител на офшорни вятърни турбини, турбини с смесен цикъл за произвеждане на електрическа енергия и решения за транспорт на мощности, както и пионер в региона на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за индустрията. Акции на „ Сименс “ АГ се котират на Франкфуртската и Нюйорската фондови тържища от 12 март 2001 година.

Siemens България е част от Siemens AG - международен водач в производството на новаторски артикули, технологии и решения в областта на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ снабдител на турбини с смесен цикъл за произвеждане на електрическа енергия и решения за транспорт на мощности, вятърни турбини, пионер в региона на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за промишлеността. В България компанията участва към този момент 140 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение в град Правец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР