Немската каска през Първата Световна война е единствената на фроната

...
Немската каска през Първата Световна война е единствената на фроната
Коментари Харесай

Защо немската армия има острие на каските си

Немската каска през Първата Световна война е единствената на фроната с шип на върха. Също по този начин става и знак на пруските военни при започване на XX век. Впрочем дълго време никой не вижда необикновен смисъл върху тази екстра, въпреки всичко каската се употребява да защищава главата на боеца, затова каква е изгодата?

Каските от този тип влизат на въоръжение през 1843 година при прусите и надлежно автентично се оферират за кавалеристите. Каската е създадена от пресована кожа и главната концепция е да защищава ездача от рухване. Проблемът на каските е, че при дъждовно време могат да падат бързо, също така са много неуместни и неприятни за приложимост. Наполеон в никакъв случай не ги е предложил на своята войска. Въпреки това, пресованата кожа можела да попива съществено количество дъжд и да резервира видимостта на носещия.

Тогава продължаваме с въпроса, какъв е смисълът от шипа на главата? Отговорът е, че това е единственото средство, което пази баланс на каската. Устройството не се слага за възможна офанзива с глава, само че пък би свършило работа при отбиване на противноковата сабя. Освен това по-късно бойците стартират да модифицират независимо шипа и да го оформят по избран сан. Много скоро каската почнала да се употребява из цяла Германия, освен това можем да видим по какъв начин служители на реда и пожарникари също избират тази алтернатива.

И макар удобствата, няма човек, който да не се е смял на въпросното защитно средство. Дори германците не спирали да се майтапят с нея. През 1871 година става наложителна за безусловно всеки боец. И до момента в който едната страна се възползва от красивите техники, всички останали страни считат, че това е форма на безчовечие. И колкото и комфортна да е за носене, бойците доста скоро разбрали, че мечовете не са толкоз огромен проблем, колкото са патроните. Да не приказваме, че шрапнелите били безпощадни.

Някои бойци обаче съумели да избегнат този военен признак и надлежно се възползвали от доста по обикновените платнени шапки. Освен това излиза наяве, че точно тази каска е като индикатор за точна мярка на снайпериста. Много скоро бойците, които падат ударени, стават жертва на шипа. В множеството случаи, той се забива в земята и придвижва силата от удара върху черепа на носещия, причинявайки гибел. Добрата вест е, че към средата на Първата Световна война следват фрапантни промени, тъй като мечовете към този момент не са били главно оръжие за борба и надлежно бронираните каски влизат във въоръжение. Все още не е ясно какъв брой индивида са намерили гибелта си с носенето на този тип отбрана, само че съгласно разнообразни архиви, цифрата е притеснителна.

Заглавна фотография: By Unknown author – Платов А.С., Кирпичев Л.Л. Исторический етюд образования и развития Артиллерийского учебни заведения. 1820-1870. СПб., 1870. (http://mirknig.com/2011/08/23/istoricheskiy-ocherk-obrazovaniya-i-razvitiya-artilleriyskogo-uchilischa-1820-1870-gg.html), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24507645

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР