Немислимо е за 2000 лв. да бъде извършено най-тежкото възможно

...
Немислимо е за 2000 лв. да бъде извършено най-тежкото възможно
Коментари Харесай

Адвокат Сокол Недков: Немислимо е за 2000 лв. да бъде извършено възможно най-тежкото престъпление

Немислимо е за 2000 лева да бъде осъществено най-тежкото допустимо закононарушение, което е отнемането на човешки живот. Очевидно се касае за лице, което няма възпиращи структурирани механизми, не цени човешкия живот и и не се преценява с правния порядък. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Сокол Недков, юрист с дълготраен опит в областта на наказателните каузи, по мотив жестокото ликвидиране в София.

" Става въпрос за 2000 лева в тази ситуация - по никакъв метод не може да се изведе някаква версия за осъществено действие, което да е стимулирано от някаква невъзможност или някакви сходни условия. Затова, аз съм податлив по-скоро да считам, че наказването ще бъде пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, което е допустимо най-тежкото наказване, планувано, според нашия Наказателен кодекс ", обърна внимание юристът.

По думите му следствието е в доста ранен стадий: " В хода на самото следствие ще се събират още доказателства и ще може да се уточни обвиняването на втория забъркан, на който му бъде повдигнато обвиняване за персонално укривателство, което значи, че той е оказал помощ след осъществяването на действието, с укриването на причинителя.

До 5 години отнемане от независимост планува закона за персонално укривателство. Обаче, в случай че се намерят доказателства, че той по някакъв метод е оказал помощ, само че не е бил там преди или по време на осъществяването на действието, той тогава ще дава отговор наедно с причинителя. Всичко това ще се регистрира при установяване на наказването степента и характера на неговото присъединяване, ще откри отражение в неговото наказване. Но на този стадий прокуратурата сочи доказателства за персонално укривателство ", разяснява Недков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР