Нелогично, неетично и неморално е в тази обстановка ние да

...
Нелогично, неетично и неморално е в тази обстановка ние да
Коментари Харесай

Кандидат на ВМРО отказва да води кампания заради бедствието в Карловско

Нелогично, неетично и аморално е в тази конюнктура ние да водим предизборна пропаганда и да организираме предизборни прояви.  С тези думи лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив област Светлозар Янков изясни своето решение да не води предизборна акция, а да оказва помощ на хората от потърпевшите карловски села. Младият политик е на терен още от първото наводняване в град Карлово преди месец и не е свалял работните облекла оттогава. А клубът на Вътрешна македонска революционна организация в Карлово е трансфорат в пункт за набиране и систематизиране на помощи за потърпевшите. Своите дейности в ефира на БТВ той изясни по този начин:

„ Преди 19 дни в нашата община се случи едно злополучие и три обитаеми места пострадаха доста съществено. И от ден първи на бедствието аз и моите съратници сме там на място и оказваме помощ на жителите на тези обитаеми места. Нелогично, неетично и аморално е в тази конюнктура ние да водим предизборна пропаганда и да организираме предизборни прояви. “

Янков описа, че в работата си по почистване на селата и събиране на храна и вода за потърпевшите той се е сблъскал и с политици, които са отивали там, с цел да си вършат ПР. Но е имало и такива, които са били там без да парадират, без партийни тениски, без ПР-и и без фотографи. Той акцентира, че самият той в никакъв случай не би си разрешил да пропагандира в тази обстановка.

„ Лесно може да ревизирате в профила ми, където качвам фотоси от свършената работа на терен. Сигурен съм, че за тези хора, на които оказвам помощ, няма значение дали съм представител на Вътрешна македонска революционна организация и дори не зная дали те имат визия, че съм претендент за народен представител “, даде образец Янков.

Като гражданин на община Карлово и общински консултант Янков разяснява теорията, че нерегламентирани товари с дърва са свалили равнището на улиците в трите потърпевши села и това също е асъдействало за мащаба на бедствието.

Почти сигурен съм, че природата не е единственият отговорен и се надявам проверяващите органи да си свършат работата. Аз и групата общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация в Карлово сме повдигали неведнъж въпроса за почистването на речните корита, напомни карловският общинар.

По отношение на тематиката за сигурността в разрушените села Светлозар Янков уточни, че е имало обири първите дни след нещастието и то в тъмната част на денонощието, само че страната е реагирала в точния момент. Той обърна обаче внимание на значимостта на доброволните отряди към Министерство на вътрешните работи, които Вътрешна македонска революционна организация предлага години наред.

„ Тези доброволни отряди, в случай че бяха осъществени, можеха да изиграят извънредно добра роля при защитата на обитаемоте места точно в първите часове след бедствието, само че те за жалост не съществуват в правния мир. А тези отряди можеха да са извънредно потребни в първите 24 часа след бедствието, които бяха сериозни “, безапелационен беше лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив област.

На въпрос на водещия по какъв начин могат да бъдат следени сходни доброволни отряди, за каквито упорства Вътрешна македонска революционна организация, Янков акцентира:

„ Ако те са регламентирани в закон и хората са минали образование, регистрирани са от Министерство на вътрешните работи, то те биха могли да бъдат единствено от изгода на жителите. “

В студиото на БТВ беше повдигната и тематиката с мигрантския напън и дали оградата е задоволителна, с цел да възпре засиления поток. Светлозар Янков изрази персоналното мнение, че оградата е сериозна спънка по пътя на незаконните мигранти, само че не се поддържа и затова не е задоволителна да спре вълната.

" Охраната на границата би трябвало да бъде доста по-сериозна и армията би трябвало да бъде на границата с доста по-широки пълномощия, както и гранична полиция. Трябва да се работи безкомпромисно с тези групи ", безапелационен беше общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Светлозар Янков изрично отхвърли да политизира диалога, само че акцентира, че персоналното му мнение е, че коалиция с ГЕРБ не е допустима.

" Естествени сътрудници на Вътрешна македонска революционна организация са партиите от дясно-консервативния бранш и патриотичните обединения. Тези, които не гледат нито Изток, нито на Запад, а милеещите за България, само че това не е тематика на този диалог ",  затвори тематиката претендентът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР