Нелепо е от страна на Русия да намеква, че САЩ

...
Нелепо е от страна на Русия да намеква, че САЩ
Коментари Харесай

Белият дом реагира на руските намеци, че САЩ може да са отговорни за течовете от Северен поток

" Нелепо е " от страна на Русия да загатва, че Съединени американски щати може да са виновни за течовете от газопроводите " Северен поток ", разяснява през днешния ден Ейдриън Уотсън, говорителка на Съвета за национална сигурност към Белия дом, представена от Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че всичко, което Русия популяризира от доста време насам, е дезинформация и в този момент го прави още веднъж ", съобщи тя откакто говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова прикани американския президент Джо Байдън да каже дали Съединени американски щати са забъркани.

" Американският президент е задължен да отговори на въпроса дали Съединените щати са изпълнили опасността си ", написа Захарова в " Телеграм ", припомняйки изказване на Байдън от началото на февруари. Тогава той съобщи, че Вашингтон ще " постави край " на плана " Северен поток 2 ", в случай че Русия стартира военна атака в Украйна.

От Белия дом подчертаха, че тези изявления в действителност са отражение на интензивния напън, извършен от американския президент върху Германия да изостави плана за газопровода " Северен поток 2 " - изпитание, което се увенча с триумф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР