Нелеп инцидент доведе до трагедията в село Рояк. Искам да

...
Нелеп инцидент доведе до трагедията в село Рояк. Искам да
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Нито един близък на обитател от изгорелия дом в Рояк не е пожелал да си го прибере у дома

Нелеп случай докара до нещастието в село Рояк. Искам да благодаря на децата, помогнали за спасяването на живущите в дома. Става въпрос за зародило късо съединяване в помещението, в което се намират бойлерите на дома. Това съобщи общественият министър Гълъб Донев в ефира на Българска национална телевизия.

Персоналът в дома е изцяло задоволителен за полагането на грижи за възрастните хора, разясни той.

" Спасените 47 жители са настанени в различен дом. Вече има визия на обществените къде могат да бъдат настанени. Нито един от околните на тези хора не е поискал да ги прибере вкъщи, " означи общественият министър.

Разпоредих инспекция на всички обществени домове в страната след този случай. Проверени са над 95 дома. 97% от тях са с дефицити и не дават нужните грижи за възрастни. Качеството на предоставените обществени услуги не е на нужното равнище. Пари има, с над 210 млн. лв. е повишен бюджета за тези услуги, изясни министър Донев.
свързани новини3334на 23.11.2021
Той отхвърли тази обществена услуга да е оставена единствено в ръцете на частници. „ В Планът за възобновяване са заложени 750 млн. лв. за възстановяване на качествата на услугата. Това може да се случи до 5 години. Над 500 такива услуги ще могат да се открият за даване на грижа за възрастни, с цел да можем да организираме по-качествен живот на тези хора “, заяви още Донев.

По думите му с тези средства ще би трябвало да се подобрят изискванията в домовете за възрастни, да се образова личен състав, да се наеме нов и така нататък Предприети са първите стъпки в тази тенденция. С сложната задача обаче ще би трябвало да се заеме идващия обществен министър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР