Некомплектът на армията към момента е около 5700 длъжности за

...
Некомплектът на армията към момента е около 5700 длъжности за
Коментари Харесай

Некомплектът на армията расте, броят на генералите също

Некомплектът на армията все още е към 5700 длъжности за военнослужещи. През 2016 година е признат и въведен за осъществяване „ План за превъзмогване на некомплекта от персонален състав във Водоснабдителна система ”, само че нещата не вървят. В същото време генералската кохорта се усилва с двама нови генерали.
За понижаване на некомплекта от военнослужещи се употребяват всички благоприятни условия за комплектуване: от приключилите висши военни учебни заведения в страната и в чужбина, обучавани за потребностите на Министерството на отбраната; от лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения в страната и в чужбина, посредством осъществяване на конкурси; от лица, изпълнявали военна работа (кадрова военна служба), посредством осъществяване на процедури за връщане на работа. С цел понижаване некомплекта по стратегия „ Персонал” от бюджета на Министерството на защитата за 2018 година бяха разчетени средства за в допълнение попълване на 1300 бр. длъжности. За интервала 2019–2021 година са планувани средства за попълване в допълнение по 800 длъжности за всяка година. Имаме стартирани процедури за приемане на военна работа към края на 2018 година за към 1300 души, от които към 700 души към този момент са назначени на служба. Незавършилите процедури ще се осъществят през 2019 година Предприетите до момента ограничения са дали позитивен, само че непълен резултат. Некомплектът през последните години се резервира, само че не понижава макар провеждането на доста по количество състезания за банкет на военнослужещи. Това са думи пред армейския вестник на началника на защитата военачалник Андрей Боцев.

В същото време президентът ще раздаде пагони на нови генерали.

Полковник Здравко Пехливанов ще бъде назначен на длъжността заместник-директор на дирекция „ Операции и обмисляне “ в Международния боен секретариат на НАТО в Брюксел и ще получи висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

Полковник Стайко Прокопиев ще бъде назначен на длъжността шеф на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ на Министерството на защитата и ще получи пагоните на бригаден военачалник.

С различен декрет ще бъде освободен бригаден военачалник Красимир Кънев от длъжността шеф на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ и ще бъде назначен на длъжността шеф на Щаба на защитата, като ще получи пагоните на генерал-майор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР