Некачествени масла повреждат двигателите на автомобилите, сигнализират зрители на Нова

...
Некачествени масла повреждат двигателите на автомобилите, сигнализират зрители на Нова
Коментари Харесай

Има ли фалшиви моторни масла на пазара?

Некачествени масла повреждат моторите на колите, алармират фенове на Нова телевизия. Фалшивите артикули се оферират най-вече в интернет и съществено удрят по джоба на водачите.

В сервизите регистрират от ден на ден случаи на тежки повреди в моторите на колите. Бързо изхабяване на триещите елементи, мъчно пускане в студа и разяждане на вътрешните детайли, са най-честите недоволства на водачите. Според специалисти - неизправностите са резултат от подправени масла, които от ден на ден заливат пазара. До какви повреди на автомобила ни водят маслата-менте и по какъв начин да защитим правата си, в случай че попаднем на фалшификат.

След последната промяна на маслото, Митко Динев усеща, че колата му се държи нетипично на пътя.

Усетих неравномерна работа на мотора, лампата на маслото присветваше понякога, чуваха се всякакви шумове в мотора, които не разпознавах, споделя Митко Динев – пострадал водач, представен от Нова телевизия.

Нова наклонност при автокражбите: Все по-често отмъкват коли с включен мотор

Откарва колата за инспекция в сервиз. Там техниците удостоверяват, че проблемите в мотора евентуално идват от некачествено масло. Митко обаче се усеща в точния момент и се разминава с леки повреди и задръстване на филтрите.

Можеше да се стигне до щета на турбината, повреждане на буталата и съответните елементи. Може и да блокира моторът, добавя Митко.

Автомонтьорите все по-често откриват увреждания в моторите поради некачествени масла. Примамени от евтини предложения водачите постоянно избират цената пред качеството, описват в този сервиз. И следствията не закъсняват:

„ Двигателят стартира да губи мощ, стартира да чука и защото двигателното масло не може да покрие условията – огромна част от него изгаря, отпътува през ауспуха, светла лампа за маслото”, изяснява Румен Дунев – притежател на автосервиз.

При по-новите коли следствията са необратими. Тъй като ремонт не е вероятен. Тогава и ударът върху джоба на водачите е доста по-сериозен.

„ Двигателят просто става неспособен, би трябвало да се търси нов мотор. Един нов мотор коства в порядъка на 5 до 40 хиляди лева според от марката и модела на автомобила, изясни Румен.

Фалшивите масла се оферират най-вече в интернет, защото там контролът е по-труден, а цените са от 2 до 3 пъти по-ниски, описват специалисти.

Откриването на фалшификатите е мъчно, тъй като уредите регистрират несъответствия единствено по индикаторите, изписани на етикетите, описват специалистите тук. Така, в случай че са добавени непозволени добавки в маслото - изпитванията мъчно могат да ги открият. Въпреки това тестванията демонстрират и разминавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР