Нека започнем с истината: Няма идеално време да имате .

...
Нека започнем с истината: Няма идеално време да имате .
Коментари Харесай

Готови ли сме да имаме дете? Кога е най-правилният момент

Нека стартираме с истината: Няма идеално време да имате. Почти постоянно ще има нещо, което не е в синхрон с вашите биологични копнежи: вашата кариера, възраст, връзка (или неналичието на такава), финансово положение, дребен апартамент – описът с евентуални бариери продължава.

Освен това биологията и нашата просвета сега са в несъгласие. Медицинските специалисти нормално са съгласни, че множеството дами са най-плодородни в и към 20-те си години. За доста дами обаче това е интервалът от живота, в който занапред стартират сами, отиват в университет, висше учебно заведение, основават кариера и взаимоотношения. Да имаш дете е скъпо начинание и в случай че не разполагаш с нужните финансови средства, пътят пред младата майка може да бъде неравномерен. Често дамите не усещат, че имат стабилността в живота си, нужна за развъждане на семейство, до доста по-късно – до 30-те и по-късно.

И по този начин, има ли подобаващ миг да имате бебе?

Да, само че всичко зависи от вас.

Определянето на времето за бременност изисква комплицирано пресмятане – плодовитостта (вашата възраст) плюс положението на вашата връзка, умножено по вашата финансова непоклатимост, разграничено на вашите кариерни цели и упоритости, е равно на персоналната ви времева рамка за основаване на семейство.

Ако да имате бебе е ваш приоритет, тогава може да решите, че всички свързани жертви (сред тях кариера и финансов връх), които би трябвало да извършите, си костват. Но в случай че сте на път да получите мечтаната работа, може да решите да задържите майчинството на назад във времето и да отложите забременяването за няколко години.

Нито един избор не е неверен.

И макар че има някои неща, които можем да планираме и направляваме, е потребно да помним, че толкоз доста от това, което е належащо, с цел да създадем семейство, е отвън нашия надзор.

Дали ще прецените бременността си или сте сюрпризирани от нея, това няма да повлияе на любовта, която изпитвате към детето си.

Времето в действителност не е всичко.

Полезни отговори от експерти по тематиката може да намерите и в нашата графа " ”, където на медицински въпроси дават отговор експерти с дълъг на практика опит.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР