Нека стремежът ни към тази Светлина, която мракът не може

...
Нека стремежът ни към тази Светлина, която мракът не може
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Свидетели сме на ужасна трагедия - войната в братска Украйна

" Нека стремежът ни към тази Светлина, която мракът не може да обземе и която е Самият Господ Иисус Христос, дружно с вярата ни в тържеството на положителното и на живота, да ни крепят и да ни дават сили пред лицето на всяко зло и изключително на това, на което дружно с целия свят сме очевидци към този момент два месеца – братоубийствената война в братска православна Украйна – една ужасна покруса, с която всички ние живеем и която съпреживяваме като братя по религия и жанр на страдащите от нея ", се сподели в словото на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за Шеста неделя на Великия пост – Вход Господен в Йерусалим, Цветница, което БГНЕС разгласява без сдъкращения.

" Светлата пасхална наслада, която предвкусваме освен през днешния ден, само че и във всичките дни на земния си живот – насладата, която ни е завещал Сам Господ Иисус Христос, ни дава сили и убеденост да продължаваме по пътя си към Царството на светлината – без значение от всички трудности, с които неизбежно се сблъскваме по този път. Това е наслада, която никой не може да ни отнеме и която не ни разрешава да изпадаме в обезсърчение даже и пред най-голямото зло и несправедливост, които са към нас. Днес, в неделята на влизането на Господа в Светия град Йерусалим, тази наслада е примесена с горест, само че единствено седмица по-късно тя ще тържествува напълно при вестта за Неговото дивно Възкресение.

Нека стремежът ни към тази Светлина, която мракът не може да обземе и която е Самият Господ Иисус Христос, дружно с вярата ни в тържеството на положителното и на живота, да ни крепят и да ни дават сили пред лицето на всяко зло и изключително на това, на което дружно с целия свят сме очевидци към този момент два месеца – братоубийствената война в братска православна Украйна – една ужасна покруса, с която всички ние живеем и която съпреживяваме като братя по религия и жанр на страдащите от нея.

Нека горещо молим Господ Иисус Христос, Който, като почтен, претърпя поради всички нас премеждия и най-страшната гибел, да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е да прекратят войната и гибелта на хилядите ѝ почтени жертви, да дарува мир и богатства воля сред всички православни нации и по целия свят. Нека Неговата благосклонност да покрие всеки грях и да насочи сърцата на всички индивиди към примирение и смирение. Благодатта и мирът на Господа нашего Иисуса Христа да бъдат всички нас ", приключва патриарх Неофит.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР