Нека си признаем: домакинските разходи могат да се натрупат бързо

...
Нека си признаем: домакинските разходи могат да се натрупат бързо
Коментари Харесай

Освободете вътрешния си спестител: Забавни и закачливи съвети за спестяване на домакински разходи

Нека си признаем: домакинските разноски могат да се натрупат бързо и да навредят на портфейла ви. Но не се опасявайте! С няколко умни тактики и малко креативност можете да спестите пари, без да жертвате качеството си на живот. Пригответе се да освободите вътрешния си спестител с тези занимателни и закачливи препоръки, с цел да спестите от домашен разноски.

Станете ваучър първенец:

Купонирането към този момент не е единствено за рискови спестяващи. Прегърнете тръпката от лова и потърсете купони, преди да извършите каквато и да е покупка. Уебсайтовете за онлайн купони, приложенията за магазини и даже физическите вестници могат да бъдат златни мини за отстъпки и покупко-продажби. Изрязвайте, спестявайте и гледайте по какъв начин спестяванията ви се натрупат! Освен това, вие в този момент може на 100% да се възползвате и да проследявате всевъзможен тип отстъпки благодаряние на брошурите от.

Прегърнете духа " Направи си самичък ":

Насочете своя вътрешен запалянко „ “ и се заемете сами с домакинските планове. От боядисване на стени до сглобяване на мебели, оправянето с тези задания сами може да ви спести забележителна сума пари. Освен това ще изпитате възприятие на горделивост и достижение, знаейки, че сте го постигнали сами.

Прегърнете изкуството на планирането на хранене:

Планирането на хранене е освен рационален метод да спестите пари, само че и занимателна опция да деянията творчество в кухнята. Планирайте храненията си за седмицата, създайте лист за извършване на покупки въз основа на нужните съставки и се придържайте към него. Това ще предотврати импулсивните покупки и ще понижи питателните боклуци, спестявайки ви пари в дълготраен проект.

Пазарувайте втора ръка със жанр:

Кой споделя, че не можете да изглеждате ужасно, до момента в който пестите пари? Разгледайте магазини за втора ръка, магазини за колета и онлайн пазари, с цел да намерите неповторими и стилни облекла, мебели и украшения на дребна част от първичната цена. Прегърнете тръпката от лова и се насладете на удовлетворението от намирането на скрити съкровища.

Изключете и запазете:

Починете си от цифровия свят и изключете електрониката, когато не се употребява. Енергийните вампири, като неактивни зарядни устройства и уреди в режим на подготвеност, могат да употребяват изненадващо доста електрическа енергия. Като ги изключите от контакта, ще намалите сметката си за сила, като в същото време ще помогнете на околната среда.

Бъдете изобретателни с развлеченията:

Кой има потребност от скъпи излети, когато можете да се забавлявате напряко вкъщи? Организирайте кино вечери с домашно приготвени пуканки, организирайте шампионати по настолни игри или създайте комфортен ъгъл за четене. Разгледайте безвъзмездни публични събития и локални паркове за евтини благоприятни условия за развлечение. Не забравяйте, че прекарванията са значими, а не цената.

Бъдете мъдри с водата:

Опазването на  освен е от изгода за планетата, само че и ви икономисва пари от сметки за комунални услуги. Спирайте крана, до момента в който си миете зъбите, поправяйте неотложно спуканите кранове и избирайте по-кратки душове. Можете също по този начин да събирате дъждовна вода за вашите растения или да употребявате варел за дъжд, с цел да спестите поливането на градината.

Разменете и споделете:

Открийте силата на общността, като организирате разменни събития с другари и съседи. Разменяйте книги, облекла, кухненски джаджи и други Вие освен ще спестите пари, само че и ще укрепите връзките във вашата общественост. В последна сметка шерването е грижа!

Развийте уменията си за договаряния:

Не се опасявайте да преговаряте за цените, когато вършиме обилни покупки. Независимо дали купувате мебели, уреди или даже кола, пазарлъкът постоянно може да докара до изненадващи отстъпки или спомагателни преимущества. Никога не боли да попитате, тъй че сложете шапката си за договаряния и вижте какъв брой можете да спестите.

Проследявайте разноските си с приложение за бюджетиране:

В цифровата епоха бюджетирането стана по-достъпно от всеки път. Използвайте приложения за бюджетиране, с цел да проследявате разноските си, да задавате финансови цели и да получавате персонализирани препоръки за икономисване на пари. Бъдете проведени, бъдете наясно с разноските си и гледайте по какъв начин спестяванията ви порастват.

Спестяването на пари не би трябвало да е скучна работа. С тези занимателни и закачливи препоръки можете да го превърнете във вълнуващо премеждие. Прегърнете вътрешния си избавител, бъдете изобретателни и се насладете на тръпката от

 

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР