Нека си привършим разговорите с Мария Габриел за ротацията в

...
Нека си привършим разговорите с Мария Габриел за ротацията в
Коментари Харесай

Денков: Още говорим с г-жа Габриел за конфигурациите след ротацията, постовете не са основното

„ Нека си привършим диалозите с Мария Габриел за ротацията в кабинета, постовете не са главното, а какво можем да свършим при една или друга настройка “, сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков. Той акцентира, че на 6 март кабинетът подава оставка и това е несъмнено.

Денков сподели, че има доверие от партиите към него и към Габриел и когато има резултат от диалозите сред тях за ротационния кабинет, ще търсят поддръжката на партийните водачи за гласуването в Народното събрание.

„ В цялата полемика беше доста преекспонирана тематиката кой какъв пост ще заеме. Ясно казахме, че с вицепремиера нямаме разлики във външната политика и това се видя ясно през миналите девет месеца “, сподели Денков.

„ Всичко стартира с изявлението на господин Борисов, който сложи под въпрос опцията министър председателят да отиде с министрите в Съединени американски щати. Това беше знак, че някой може да се опита да пречи на тези контакти и това за мен е недопустимо “, сподели Денков.

По мотив днешните митинги на земеделци, които желаят оставката на министър Кирил Вътев, Денков разяснява, че е реализирано съглашение по три значими точки. Първата е финансирането, втората е забавеното с години приемане на закони и третата е отражението на зелената договорка върху земеделието.

Това, което той чул през вчерашния ден и през днешния ден за оставката на земеделския министър, дефинира като безразсъдно. И сподели, че една оставка се желае с причини. Денков сподели още, че не е обсъждана оставката на земеделския министър с Мария Габриел, само че разясни, че не е и чувал за такова искане от различен с изключение на от част от протестиращите. „ Голяма част от протестиращите земеделци желаят да работят с Кирил Вътев, с цел да има резистентност и каквото е контрактувано, да продължи и след ротацията “, сподели акад. Денков. Крайното решение щяло да бъде на двамата с Габриел.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР