Нека с радост празнуваме Деня на духовносттаМария Статулова е сред

...
Нека с радост празнуваме Деня на духовносттаМария Статулова е сред
Коментари Харесай

Мария Статулова: Гледам с надежда на Радев и Йотова

Нека с наслада честваме Деня на духовността
Мария Статулова е измежду обичаните и уважавани родни актриси. Родена в Бургас, тя за вършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов " в класа на професор Боян Дановски. През годините е получила доста награди и влиятелни оценки. На Стената на славата пред Театър 199 има пано с нейните отпечатъци. Член е на Съюза на българските кино дейци.Сред множеството филми, в които е имала функции, са: " Откраднати очи " (2005), " Дунав мост " (1999), " Да обичаш напук " (1986), " Маневри на петия етаж " (1985), " Адаптация " (1981), " Дами канят " (1980), " Авантаж " (1977).Участва и в сериалите " Забранена обич ", " Седем часа разлика ", " Стъклен дом ", " Столичани допълнително " и " Под прикритие ".
Една нация е нищо без културното си завещание Страхът стана главно деяние и хората не помниха човешкото другарство Държавата би трябвало да се грижи за културата и хората, занимаващите сес нея Добрият общественик не мисли единствено за себе си, а по какъв начин да усъвършенства обществото, споделя Мария Статулова в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-жо Статулова, във връзка идния празник 1 ноември има ли модерни будители?

- Първи ноември е най-истинският и огромен български празник. Пожелавам на всеки българин да почита и цени този ден и дано с наслада чества Деня на духовността.Тъй като сме имали най-върховните будители, в този момент аз персонално имам търпението очаквам да се родят такива.

- Вие сте част от културния живот в страната. Как се промени културата на българина?

- Културата на българина се промени в това, че страхът стана главно деяние и хората не помниха човешкото другарство. Много се багра вторичното подивяване на българския народ, както споделя огромният публицист Йордан Радичков, да не се трансформира в първично подивяване.

- Каква би трябвало да бъде ролята на страната за развиването на културата?

- Ролята на страната би трябвало да бъде гигантска. Тя би трябвало да се грижи за културата и хората, занимаващите се с нея, тъй като една нация е нищо без културното си завещание. Без него тя е обезличена. Трябва повече да се обръща внимание и на младите актьори, да се популяризира и финансира по-добре.

- Съвременните технологии и онлайн образованието оказват помощ или пречат за развиването на децата?

- Естествено, че актуалните технологии оказват помощ за развиването на умения и въображение. Колкото до онлайн образованието, зависи от предметите и усещането на децата. Въпреки че, несъмнено, някой неща е по-добре присъствено и зависи от метода на преподавателите.

- Изиграли сте разнообразни функции? Коя е обичаната Ви и в коя откривате себе си?

- Всички функции са ми обичани, тъй като в тях няма по какъв начин да не участвам самата аз. Както споделяше моят професор Боян Дановски " деца, в никакъв случай с никого не се сравнявайте, тъй като бог Бог по този начин ви е основал, с тези усеща, с това лице, с този разсъдък ".

- Какви качества би трябвало да има актуалният български общественик?

- Най-първо да бъде рационален, образован, културен. Да не мисли единствено за себе си, а за човешкото общество и по какъв начин да усъвършенства съществуването му, тъй като той и неговото семейство са част от него.

- Част сте от Инициативния комитет за издигането на Румен Радев и Илияна Йотова? Защо се включихте и ги подкрепяте?

- Подкрепям ги, тъй като човек постоянно има вяра за по-добро бъдеще. Харесвам тяхното държание, което е ненатрапчиво и възпитано. Гледам към тях с вяра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР