Нека помним заветите на Гоце Делчев, не само в дните

...
Нека помним заветите на Гоце Делчев, не само в дните
Коментари Харесай

Росен Желязков: Нека помним заветите на Гоце Делчев, нека те ни съпътстват, защото са нашата национална идентичност

" Нека помним заветите на Гоце Делчев, освен в дните на празнувания, дано те ни съпътстват, тъй като са нашата национална еднаквост ". Това съобщи ръководителят на Народното събрание в словото си на тържественото честване във връзка 120-ата годишнина от кончината на Гоце Делчев в Благоевград. Той одобри почетния часовой на площад „ Македония “ и сервира венец пред паметника на огромния бунтовник и будител, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание акцентира, че обич и религия е посланието на честването на годишнината от кончината на Гоце Делчев. " Любов към родината, обич към завета да сме единни, обединени в името на идеята и религия, че ние и нашите следовници ще я реализираме ", добави.

Днес е ден да си спомним героя и неговото дело, тъй като всеки е жив, до момента в който бъде помнен, съобщи ръководителят на Народното събрание. означи, че Гоце Делчев е разказан от поета Пейо Яворов като „ хайдушко провидение “ и акцентира, че това е по този начин, тъй като с делата си Гоце Делчев е дал учредения да го смятат за втория деятел на българското национално революционно придвижване.

" Любовта на Гоце Делчев към родината, към концепцията за национално обединяване, любовта към завета и делото на революционерите преди него в името на бъдещите генерации, са нещата, които си припомняме през днешния ден ", добави.

По-рано ръководителят на Народното събрание се включи в шествието в памет на Гоце Делчев, което стартира от Съдебната палата в Благоевград.

На възпоменателното честване участваха кметът на Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков, депутати от разнообразни политически партии, представители на Българската православна черква, културни дейци, общественици и доста жители.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР