Нека не надценяваме алианса между Китай и Русия.Това обяви американският

...
Нека не надценяваме алианса между Китай и Русия.Това обяви американският
Коментари Харесай

Байдън: Нека не надценяваме алианса между Китай и Русия

Нека не надценяваме алианса сред Китай и Русия.

Това разгласи американският президент Джо Байдън по време на конференция в Отава. Той добави, че не е угрижен след срещата на високо равнище при започване на седмицата сред китайския президент Си Цзинпин и съветския държавен глава Владимир Путин в Москва. 

" Вижте, не одобрявам Китай с лека ръка. Не одобрявам и Русия с лека ръка, само че мисля, че доста го надценяваме (алианса) ", акцентира демократът.

Той увери, че Китай не е дал обилни оръжия на Русия за войната в Украйна.

" През последните три месеца слушам как Китай ще даде обилни оръжия на Русия. Все още не го е направил. Не значи, че няма да го направи, само че към момента не е. Ако нещо се е случило, то е, че Западът се е обединил доста повече ".

По-рано " Политико " заяви, че комунистическата страна обезпечава на Русия известно количество автомати, брандирани като " ловни пушки ", както и дронове, които могат да бъдат употребявани за военни цели.

Байдън изтъкна засиленото сътотрудничество сред съюзи, в това число Г-7, " Четворката ", АСЕАН и АУКУС. Той добави, че вече е провел срещи с 80% от международните водачи.

" Искам просто да слага нещата в вероятност, не го одобрявам безгрижно... това, което вършат Китай и Русия, може да стане доста по-лошо ", сподели Байдън. " Но дано го сложим в вероятност. Ние сме обединени обединения - ние, Съединените щати и Канада ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР