Нека компетентните органи да си довършат работата. От 2016 г.

...
Нека компетентните органи да си довършат работата. От 2016 г.
Коментари Харесай

Вълчев: Нямаме основание за спиране акредитацията на Медицинския университет


Нека способените органи да си довършат работата. От 2016 година нямаме одит на Медицинския университет. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по отношение на следствието за корупция в Медицинския университет, което стартира предходната седмица с акция на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Одитът ни беше задоволително изчерпателен. От последния одит на университета сме дали всички материали още тогава на съответните институции. Тук очевидно става дума за нови случаи. Звеното за вътрешен одит на МОН управлява осъществяването на рекомендациите по одитния отчет. Това е направено в това време. Не сме получавали сигнали, разясни министърът. Нямаме съображение за прекъсване на акредитацията, висшето учебно заведение е прекратило изнесените образования, които бяха установени като незаконосъобразни и нямаме съображение за предложение лишаване акредитацията, добави още Вълчев.

БГНЕС напомня, че полицията запечата кабинетите на ръководители и административни чиновници на Медицинския университет в София предходната седмица. Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП е против проведена незаконна група, правила нерегламентиран банкет на задгранични студенти.

Неофициално се твърди, че жители на страни отвън Европейски Съюз са одобрявани "проформа", с цел да стартират по-късно работа в напълно други сфери и по-късно да аплайват за поданство - без нито ден в университета. Проверяват се студенти, преподаватели и администрация.

Бившият ректор на Медицинския университет проф. Ваньо Митев сега е обвиняем поради неизгодни покупко-продажби и противозаконен банкет на студенти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР