Нека гражданите сигнализират за незаконна сеч, всеки сигнал ще бъде

...
Нека гражданите сигнализират за незаконна сеч, всеки сигнал ще бъде
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Агенцията по горите: Нека гражданите сигнализират за незаконна сеч

" Нека жителите алармират за противозаконна сеч, всеки сигнал ще бъде тестван. Карловският регион е спокоен, преди нямаше сигнали, в този момент зачестиха поради случилото се. Не желая да увещавам никого, самите горски територии не са компроментирани. Твърди се, че има голи сечи, само че няма нито една открита досега ", това съобщи в ефира на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Агенцията по горите инж. Стоян Тошев.

" Да, има организационни пропуски, само че като цяло се основават положителни горски култури, те правят своята воднорегулираща функционалност. Няма по какъв начин да не се правят горскостопански мероприятия. Горските действия би трябвало да бъдат добре следени, не е единствено добивът на дървесина. Контролът е нараснал доста през последните години. Почти 1/3 са се повишили броят на инспекциите ", уточни Тошев.

" Дълги години в обществото се насажда мнението, че има дървена мафия. Със сигурност има хора, които не извършват работата си както би трябвало, само че аз благодаря на тези, които се борят с тези извършители. Обществото вижда една доста дребна част, горските инспектори работят и в късните часове на денонощието. Ние непрекъснато сме на терен. Средното възнаграждение в сферата е към 1200 лева ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР