Нека да видим какво ще излезе от консултациите с ГЕРБ.

...
Нека да видим какво ще излезе от консултациите с ГЕРБ.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Във всеки един мандат има логика за съставянето на правителство

Нека да забележим какво ще излезе от консултациите с ГЕРБ. Във всеки един мандат има логичност да се сътвори държавно управление с него. Очевидно сме в доста комплицирана обстановка и явно би трябвало да има държавно управление. За нас сериозния диалог е с втория мандат с Политическа партия, само че те би трябвало да създадат анонс, ние не можем да вършим някакви поръчки от тяхно име. Това съобщи Христо Иванов от Демократична България пред публицисти в коридорите на Народно събрание, предаде  novini.bg.

Що се отнася до оръжията за Украйна, той съобщи: Проекторешението на " Демократична България " за военна помощ за Украйна е механизъм за модернизацията на Българската войска. В името на тази цел сме подготвени да работим с всички политически сили по тази тематика. Няма никакви сделки. Има обща воля да работим за рационализация на Българската войска.

" Цяла Европа подкрепя Украйна и това не въвлича никого във войната ", изясни още той и добави, че този, който ни назовава военнолюбци работи за вид, в който Русия надвива и значи, че ще се събудим в свят, в който всеки един деспот може да изиска парче от прилежаща страна. " Европейски Съюз го схваща това, НАТО го схваща, само че не знам за какво не го схваща господин Радев ", запита Иванов.

Иванов бе безапелационен, че имало диалог с Росен Плевнелиев и Паси, само че той не е бил за съставянето на държавно управление.

" Въпросът не е в прилагателното при съставянето на държавното управление. Смисълът е да има такова, което да е антикорупционно. Трябва да се оправим с казуса с корупцията, с цел да можем да възстановяваме на политическия диалог ", сподели той.

Христо Иванов разяснява и тематиката с машинния избор и хартиените бюлетини. Според него, няма никакви доказателства за операции на машинния избор. " Нека някой да ги даде. Постоянното говорене без доказателства е част от делегитимацията на политическата система, заради тази причина ние ще гласуваме срещу това решение ", уточни той на въпрос за възможното връщане на хартиените бюлетини.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР