Нека да не предрешаваме въпросите с вината и квалификацията на

...
Нека да не предрешаваме въпросите с вината и квалификацията на
Коментари Харесай

Михаил Миков: У нас МВР е стигматизирано, престъпниците не се съобразяват със закона

Нека да не предрешаваме въпросите с виновността и квалификацията на закононарушението. Всички са в страст и може да се повлияе на едно обективно следствие. Това съобщи в студиото на Нова ТВ някогашният вътрешен министър Михаил Миков, който разяснява тежкия случай в Бургас, при който служители на реда станаха жертви на незаконни мигранти, пробвали да избягат от закона в България. 

Случилото се в Бургас е знак, че нарушителите не се преценяват със закона, в частност  със закона за трафик на хора, добави той. 

Миков уточни, че казусът с незаконната миграция е на всички наши граници. Системният проблем е, че българското общество дълго време стигматизира Министерство на вътрешните работи, сатанизират служителите на реда, които работят в една извънредно тежка конюнктура. У нас е непрестижно да си служител на реда, те са нападани освен от незаконни мигранти, само че и всевъзможни панаирджии. 

Честата счита в Министерство на вътрешните работи води до една неустойчивост на началниците, това демотивира и състав, и хората, които желаят да вършат дълга кариера в Министерство на вътрешните работи, счита някогашният вътрешен министър.

Той е безапелационен, че има проблемите с Гранична полиция и би трябвало да се търсят систематични решения за тях. Защото там отговорностите се споделят и сред Гранична полиция и служителите на реда, които са от вътрешността. 

България би трябвало упорито да сложи пред Брюксел въпроса за европейската взаимност и да упорства да ни се окаже техническа помощ,  и освен.  Ние би трябвало да убедим холандците, да вземем за пример, че мигрантите не са единствено проблем на България, тъй като те стигат и до тях, безапелационен бе Михаил Миков. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР