Нежен, ароматен, с вкуса на сладко лято и щипка свежест,

...
Нежен, ароматен, с вкуса на сладко лято и щипка свежест,
Коментари Харесай

Флан карамел крем с мандарини

Нежен, благоуханен, с усета на сладко лято и щипка прохлада, това е флан карамел крем с мандарини – десерт, който ще ви придвижи на тропически остров с всяка хапка!

Необходими Продукти

За карамела


● захар - 100 г
● вода - 2 с.л.
● ликьор от мандарини - 2 с.л.

За крема


● яйца - 6 бр.
● прясно мляко - 300 мл
● захар - 5 с.л.
● мандарини - 4 бр.

Начин на подготвяне

Нежен, благоуханен, с усета на сладко лято и щипка прохлада, това е флан карамел крем с мандарини – десерт, който ще ви придвижи на тропически остров с всяка хапка!

Свежият сок и ароматната кора на мандарини прибавят неповторима нотка, трансформирайки десерта в същинско произведение на изкуството.

В тенджера на междинен огън разтопяваме захарта с водата. Когато захарта се карамелизира и придобие златист цвят, прибавяме ликьора от мандарини.

Разпределяме карамела във формичките за флан крем и го оставяме да се охлади и стегне. Залавяме се с приготвянето на крема. Счупваме яйцата в обособена купа и разделяме жълтъците от белтъците.

С миксер разрушаваме на пяна жълтъците, като към тях прибавяме захарта. Загряваме в обособена желязна купа млякото на котлона. След като се загрее задоволително, го прибавяме последователно към яйчената примес при непрестанно бъркане.

Настъргваме кората на мандарините, а сокът им изцеждаме. Добавяме и тях към яйчената примес за крем карамела и разбъркваме добре. След като сме подготвени, прецеждаме сместа през цедилка в обособена купа и изливаме крема от горната страна върху към този момент стегнатият карамел, който изсипахме преди този момент във формичките за крем.

След това слагаме купичките в тава, която пълним с гореща вода, с цел да приготвим крема във фурната на водна баня.

Печем се в авансово загрятата на 140 °C фурна за към 1 час. Фланът е подготвен, когато е стегнат при леко разлюляване.

Оставяме се да се охлади, след което го прибираме в ледник, с цел да стегне.

Когато е подготвен, към този момент можем да го сервираме, обръщайки купичката в чинийка и украсявайки с останалите мандарини.

Да ви е сладко с моя флан карамел крем с мандарини!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР