Неизвестните около новия коронавирус все още са много повече от

...
Неизвестните около новия коронавирус все още са много повече от
Коментари Харесай

Колко далеч може да стигне коронавирусът в човешкото тяло

Неизвестните към новия ковид към момента са доста повече от изрично потвърдените обстоятелства. Те са свързани значително и с методите на предаване на болестта и пътищата, по които тя се движи в тялото ни. Учените не стопират с проучванията по тематиката, а едно от последните докара до забавно изобретение.

Група китайски учени организират теоретичен опит в болница в провинция Хънан, която граничи с Ухан. В края на януари и началото на февруари те изследват семенната течност на 38 пациента, лекуващи се и излекувани от COVID-19 . Резултатите са оповестени преди дни в Journal of the American Medicine Association.

Според тях, COVID-19 се открива освен в пробите на мъже, които имат дейна зараза, а и при тези, които са се възстановили от болестта . Вирусът е в семенната течност на 6 от 38-те мъже, което е към 16%.
 Снимка 478643

Четирима са били на лекуване сега, а другите двама - към този момент излекувани. И шестимата мъже са на възраст сред 20 и 50 години, предава Business Insider.

Тези резултати, въпреки и въз основата на дребна извадка, повдигат още веднъж въпроса дали COVID-19 може да се предава и по сексуален път , щом живее и в семенната течност. А учените към момента не се ангажират да дават безапелационен отговор.

Необходими са още проучвания и с цел да се откри по какъв начин вирусът попада в тестисите на мъжа. Предполага се, че това се случва поради незадоволително сигурната преграда сред кръвообращението и разнообразни елементи на пениса.
 Коронавирусът, мъжката плодовитост и има ли връзка сред двете
Влияе ли коронавирусът на мъжката плодовитост

Какво поражда подозренията и има ли доказателства

Освен това, вирусите от групата SARS могат да провокират възпаления в половата система на мъжа , които също да са причина за попадането им в семенната течност. Това не е и толкоз неочакван теоретичен факт, тъй като и редица други обичайни вируси са откривани по същия метод, само че е потвърдено, че не се предават по сексуален път.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР