Неизвестни заляха с черно смолисто вещество дървета в квартал “Дружба.

...
Неизвестни заляха с черно смолисто вещество дървета в квартал “Дружба.
Коментари Харесай

Дървета в столичния квартал “Дружба” бяха заляти с автомобилно масло

Неизвестни заляха с черно смолисто вещество дървета в квартал “Дружба ”. Вероятно става дума за нафта или автомобилно масло, предава bTV.

Носи се характерна миризма. Освен това причинителите са не запомнили капачките от тубите, в които са пренесли пагубната за дърветата течност.

“Колегите към този момент започнаха със избавителната акция. Опитаха се да лишават от горния пласт на почвата, с цел да спрат проникването на веществото към корените. Вероятно става въпрос за отработено автомобилно масло, а не за нафта – нашите чиновници също не можаха да дефинират с акуратност ”, споделя Ивайло Цеков, кмет на регион “Искър ”.

Служителите на общината са поставили и подхранващи субстанции в корените на засегнатите дървета с вярата да ги спасят. Тъй като дърветата са остарели – евентуално на 40-50 години, имат сериозна коренова система и евентуално ще съумеят да се “преборят ” с токсичното вещество, допуска Ивайло Цеков.

“Това е парково пространство и тук играят доста деца – не можеш да ги спреш, те пипат всичко и си поставят ръцете в устата. Тук се разхождат и доста кучета, за които това вещество също може да е рисково ”, сподели още кметът на регион “Искър ”.

Той дефинира дейностите на незнайните причинители като “брутален вандалски акт ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР