Неизвестни нападатели стреляха по автомобила на либийския премиер Абдул Хамид

...
Неизвестни нападатели стреляха по автомобила на либийския премиер Абдул Хамид
Коментари Харесай

Либийският премиер оцеля след опит за убийство

Неизвестни нападатели стреляха по автомобила на либийския министър председател Абдул Хамид Дбейба рано тази заран, само че той е незасегнат, съобщи Ройтерс, като цитира информация от държавен източник.

Атаката било осъществена, до момента в който Дбейба се прибирал в дома си и е явен опит за убийството му, добави източникът. Нападателите са избягали и казусът е предаден за следствие.

Запис, излъчен от районната телевизия " Ал Джазира " след нападението, демонстрира автомобила на премиера със следи от патрони по предното стъкло, по челен фар и по шасито.

Опитът за ликвидиране на Дбейба може да утежни рецесията за контрола над страната. По-рано министър председателят съобщи, че ще пренебрегне резултатите от гласуването, планувано за през днешния ден в Народното събрание в източните елементи на страната, на което може да бъде взето решение за замяната му.

През последните седмици въоръжените сили активизираха повече бойци и техника в столицата, което провокира опасения, че политическата рецесия може да докара до конфликти, отбелязва Ройтерс. През 2014 година страната се раздели на съперничещи си фракции в източната и западната й част. През март предходната година Дбейба стана министър председател на подкрепяното от Организация на обединените нации Правителство на националното единение, което имаше за цел да сплоти разграничените институции на страната и да приготви избори през декември като част от мирния развой. Ако източнолибийският парламент реши да размени Дбейба на поста, може да се стигне до завръщане към обстановката от преди основаването на неговото държавно управление, със съперничещи си администрации, опитващи се да ръководят страната от разнообразни градове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР