Неизвестни лица разрушиха паметника на жертвите от корабокрушението с кораба

...
Неизвестни лица разрушиха паметника на жертвите от корабокрушението с кораба
Коментари Харесай

Разрушиха паметника на жертвите от кораба Илинден, МВнР излезе с остра позиция

Неизвестни лица унищожиха паметника на жертвите от корабокрушението с кораба " Илинден " в Охридското езеро през 2009 година Министерството на външните работи излезе с остра реакция по отношение на вандалския акт.

" Министерството на външните работи показва надълбоко отвращение по отношение на кощунствения акт на опозоряване на паметника на жертвите от кораба " Илинден " в Охрид. Подобно отношение към паметта на българските туристи, починали на 5 септември 2009 година, е неприемливо. " - се споделя в изказване на Министерство на външните работи.

" Надяваме се, че тази вандалска демонстрация няма да остане незабелязана от страна на управляващите в Република Северна Македония и причинителите на срамния акт ще бъдат разкрити и подведени под отговорност. " - акцентират от външното ни министерство.

Вследствие на похищението е разрушена " стилизираната капка ", в която бяха преплетени 15 железни рози в пАмет на починалите, прецизира БГНЕС.

Припомняме, при починаха 15 български туристи. Пътническият транспортен съд потъна с 55 българи на борда - множеството възрастни хора, на които е било мъчно да реагират. 40 наши сънародници бяха избавени. Тогава намиращият се наоколо транспортен съд " Александрия " неотложно се притече на помощ.

През 2010 година в центъра на Охрид беше открит монумент на починалите българи.
 Откриха монумент на починалите на кораба „ Илинден”
Откриха монумент на починалите на кораба „ Илинден ”

В ;центъра на Охрид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР