Неизвестен обект, космически отпадък е прелетял в четвъртък на разстояние

...
Неизвестен обект, космически отпадък е прелетял в четвъртък на разстояние
Коментари Харесай

Неизвестен космически отпадък застраши Международната космическа станция

Неизвестен обект, галактически боклук е прелетял в четвъртък на разстояние от 1,8 километра от Международната галактическа станция (МКС), заяви ТАСС, като цитира информация на Роскосмос.

" По данни на съветски експерти некаталогизиран обект галактически отпадък е прелетял на разстояние от 1,8 километра от МКС в 16 часа и 15 минути московско време ", се показва в прессъобщението.

От съветската корпорация прецизираха, че вероятността от секване на орбитите на станцията и на обекта е била нулева, по тази причина не се е наложила маневра за отклонение на МКС.

По-рано стана ясно, че товарният транспортен съд " Дракон " на американската компания " СпейсЕкс " се е разкачил от МКС.

Отделянето на кораба от станцията в началото беше планувано за 6 юли, само че два пъти бе отсрочено поради тропическата стихия " Елза " в региона на предстоящото приводняване на апарата край крайбрежията на щата Флорида, Съединени американски щати.

Корабът " Дракон " беше изстрелян на 3 юни от Кейп Канаверал с ракета-носител " Фалкон 9 " и се скачи с МКС на 5 юни. Корабът достави 3,3 тона артикули, съоръжение и материали за опити.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР