Неизпълнение в 90% от записаните в Управленската програма цели. Това

...
Неизпълнение в 90% от записаните в Управленската програма цели. Това
Коментари Харесай

Атанасова: Ако ПП-ДБ не се съобразяват с приоритетите на ГЕРБ, ще предложа разглобка

Неизпълнение в 90% от записаните в Управленската стратегия цели. Това е оценката на ПГ на ГЕРБ при прегледа на ръководството на.

Това сподели Десислава Атанасова на национално заседание на ГЕРБ във Велико Търново, предава БГНЕС.

На съвещанието участват представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и регионалните координатори на партията.

От сряда няколко дни поред парламентарната група и Изпълнителната комисия на групировката проучиха изборните резултати от миналия локален избор и по какъв начин се извършват управническата и законодателната стратегия, зад които стоят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

В началото на ръководството ни беше показана една ЕКСЕЛ-ска таблица, която пращах за развлечение на останалите сътрудници, тъй като беше неприемлива да бъде основа за стратегия. След доста срещи, в това число и със закани, че ще счупят сглобката, стигнахме до тази управническа стратегия, под която стоят подписите на Денков и Габриел. Тя е подкрепена и от цялостното доверие на ГЕРБ-СДС и от 69-те ни депутати.

Оценката на нашата ПГ освен че не е добра, само че би трябвало да сме и по-критични. Има несъблюдение на цели браншове от тази стратегия, плюс голям финансов недостиг. Както и странните ограничения за покачване на данъчните доходи без да са разисквани с ПГ на ГЕРБ-СДС, които не заслужават поддръжка. Моля Борисов нашето заседание да ни даде мандат освен да сме сериозни, а и да не даваме никаква поддръжка на тази полицейщина в обществените финанси. Говоря за облагането на гъбарите, бакшишите, за отнемането на коли и жилища, за доносничеството!, добави Атанасова.

Кратката равносметка на показания по късни доби Бюджет сочи: обрисува се най-лошото финансовото ръководство от 25 година насам. Това е огромен шлем от провали - това ни чака!

30 месеца, в които Василев е началник на финансите, а Спецов - на Национална агенция за приходите, - желая да попитам къде са тези 8 милиарда, за които упрекваха ГЕРБ, че са откраднати, в този момент за какво не ги откриха, попита още Атанасова.

Смятам, че това нашата ПГ не може да поддържа, по тази причина, без да приказвам за останалите браншове, които дефинират икономическия напредък на страната - стопанска система, опазване на здравето, просвета, обучение, просвета. Средствата за тези браншове в идващия бюджет са доста дребни! Затова нашата ПГ реши да не одобряваме нито една законодателна самодейност, която не е съгласувана авансово с ГЕРБ-СДС, да не участваме и в пленарни съвещания, в които министрите на ПП-ДБ оферират законопроекти, които не са съгласувани авансово с нас. Това е предизвестие към сътрудниците ни да прочетат управническата стратегия. И в случай че нашите цели не се случат и осъществят в Бюджета за 2024 година, ще предложа разглобка, приключи Атанасова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР