Неизлечимо болният легендарен треньор Свен-Горан Ериксон ще получи още едно

...
Неизлечимо болният легендарен треньор Свен-Горан Ериксон ще получи още едно
Коментари Харесай

Признание: Кръщават трибуна на легендарен стадион на неизлечимо болния Ериксон

Неизлечимо болният именит треньор Свен-Горан Ериксон ще получи още едно огромно самопризнание. Това се разбра единствено часове, откакто той сбъдна една от най-големите си фантазии - да седи на треньорската пейка на Ливърпул.

На 20 април Гьотеборг ще кръсти най-хубавата си естрада на именития стадион " Улеви " на него. Това ще стане на мача с Нордкьопинг.
 Свен-Йоран Ериксон сбъдна фантазията си, легендите на Ливърпул победиха тези на Аякс
Свен-Йоран Ериксон сбъдна фантазията си, легендите на Ливърпул победиха тези на Аякс

В благотворителен мач

До момента местата в браншове D5/F5, които са най-хубавите на стадиона носеха името " Трибуна на легендите ". От 21 април те стават " Трибуна Свени ". Това е прякорът на треньора, който през 1979 година направи гражданска война с " Гьотеборг ", като го изведе до купата, купата и купата на УЕФА.

" Това е извънреден жест към мен. Дано съм жив, с цел да бъда на мача ", споделя самият Ериксон пред клубния уебсайт. Бившият селекционер на британския народен тим разгласи през януари, че има терминален рак и му остава най-много година живот. Тогава разгласи, че огромната му фантазия е била да води " Ливърпул " и британците му я извършиха, като води легендите на отбора против тези на " Аякс " в събота. Баща му бил огромен почитател на тима и той наследил любовта към тима от него.

" Гьотеборг " е вторият клуб в треньорската кариера на Ериксон, като първият е " Дагерфорс ". В " Дагерфорс " стартира като асистент на Торд Грип, който обаче става помощник в националния тим. И с младия ментор отборът влиза във втора дивизия.

Ериксон в никакъв случай не е бил добър футболист, като върхът във футболната му кариера е също на второто равнище в Швеция - " Карлскога ". Преди това е бил десен бек на " Торсби " и " Сифхала " в четвърта дивизия.

Самият Ериксон е още под влияние на преживяването на " Анфийлд ". 60 000 фенове го изпратиха по време на дуела.

" Да, плаках, не го укривам. Но това е незабравимо ", съобщи той след дуела.

" Мисля, че всички бяха спечелили през днешния ден и беше прелестно, безусловно фантастично, необикновено: всичко от You`ll Never Walk Alone и останалата част от мача, и добра победа - губехме с 2:0 и спечелихме с 4:2 ", добави Ериксон.

" Ливърпул " даже стигна до поврат от 0:2, с цел да завоюват с 4:2 с помощта на попаденията на Грегори Винял, Джибрил Сисе, Набил ел Жар и Фернандо Торес.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР